Çanakkale zaferinin Akhisar’da yapılan  100. Yılı törenlerinde  Kore’deki çarpışmalarına katılan iki Akhisarlı gazi Mustafa Taşlı ve Niyazi Kavalalıoğlu’na Güney Kore  Büyükelçiliği tarafından yollanan madalya ve beratları 65 yıl sonra  verildi.

Akhisar’daki  Çanakkale Zaferinin 100. Yıl törenleri, Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte başladı. Buradaki  tören çelenklerin konması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Günün anlam v e önemeni belirten konuşmayı Hava Ulaştırma Üsteğmen İbrahim Polat yaptı. Yollanan  mesajların okunmasından sonra, öğrenciler şiirler okudu. Şehitlik defterinin imzalanması sonrası Kur’an-ı  Kerim ve Türkçe anlamı okundu. Şehit Mezarlarının ziyareti sonrası, şehir merkezindeki Kültür Salonunda İmam Hatip Lisesinin tarafından  hazırlanan program, öncesi  Kore gazisi Mustafa Taşlı (84) ile Niyazi Kavalalıoğlu (85) na  Kore Büyükelçiliği tarafından  yollanan madalya ve beratlarını kaymakam Kaan Peker ile Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Kontrol İhbar Yarbay Çağatay Daltaban verdi.

Türkiye  Muharip Gaziler Derneği Akhisar Şubesi başkanı  Suat  Taryan, Akhisar’da şubelerine kayıtlı  61’i Kore gazisi toplam 160 gazinin şubelerine kayıtlı olduğunu belirterek, “ Askerlik Şubemizden tespit edilen ve son olarak üyemiz olan Kore’de savaşan  Mustafa Taşlı ile Niyazi Kavalalıoğlu’na  Kore Büyükelçiliğinin yolladığı madalya ve beratlarını da vererek Kore’deki  görev yapan gazilerimizin tümü madalya ve  beratlarına kavuştular. Akhisar’ın  Süleymanlı mahallesinde oturan  84 yaşındaki Mustafa Taşlı 3 çocuk 3 torun sahibi, Sarıçalı  mahallesinde oturan 85 yaşındaki Niyazi Kavalalıoğlu’nun 5 çocuğu 13 torunu  var. Mustafa Taşlı’ya madalya ve beratını kaymakam Kaan Peker, Niyazi Kavalalıoğlu’nun madalya ve beratını da Garnizon Komutan vekili Çağatay Daltaban verdi.