Haber Merkezi - Akhisar Belediyesi öncülüğünde, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Halk Bankası ve Marka Fabrika sponsorluğunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 4 gün süren Alışveriş Festivali ardından görüşlerini aldığımız Akhisarlı esnaf alışveriş festivalinden memnun olduğunu her yıl tekrarlanması gerektiğini vurguladı.

ESNAFLAR NE DEDİ?

- TECRÜBE KAZANDIK

Şahra İç Giyim işletmesi sahibi Cema Ali “geçen sene ki ile ardaki fark havanın güzel oluşu, insanların tecrübeli oluşudur. Tabiki burada esnafın da tecrübesi raflara yansımıştır. Biz esnaflar adına güzel geçti, kendi adıma festivali düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Burada değinmek istediğim diğer nokta ise vatandaşlar da geçen yıla nazaran bir tecrübe vardı. Vatandaş bilinçli bir şekilde ciddi indirimleri görünce raflara yöneldi. Festival yaz sezonunda da buna istinaden farklı bir şeyler yapılırsa çok iyi olacağına inanıyorum, sonuçta ticaret yapıyoruz burada bir şeyler kazanmak için duruyoruz" dedi.

- BU YIL DAHA FARKLI GEÇTİ

Esmani Giyim Mağazası sorumlusu Özlem Sait “Festival çok iyi geçti, geçen yıla göre farklılık vardı. Geçen yıl çok soğuk geçen hava bu yıl çok güzeldi. Bu yıl dışarıdan farklı yüzler de vardı, Soma, Kırkağaç, Gelenbe, Gölmarmara ve Gördes gibi bir çok bölgeden müşterilerimiz oldu" dedi.

- DAHA RENKLİ GEÇTİ

Anıl Parfümeri işletmesi sahibi Anıl Saçkırk "bu seneki festival geçen yıla göre daha renkli ve hareketli geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müşteri potansiyeli normal günlere nazaran daha hızlı bir akış vardı" dedi.


- MÜŞTERİ ARTIŞI OLDU


Bimeks Akhisar Şubesi sorumlusu Tufan Kayış "Festival çok güzeldi, işyerimize giren kişi sayısında bir artış vardı, tabiki yeni bir işyeri olmamız nedeniyle ciro bazında yüzde 10'luk bir artış oldu. Bizim için artısı yeni işyeri olmamıza rağmen tanıtım hedefimiz gerçekleşti" dedi.

- FESTİVAL BEREKETİ YAŞADIK

Nida Çeyiz ve Kristal Mağazası işletmecisi Bülent Rodoplu “Festivalimiz gayet güzel geçti, bu festivalin kuruluş aşamasından buyana biz Nida Çeyiz ve Kristal mağazası olarak sıkı bir şekilde bu festival olayını takip ettik. Geçen sene ki alışveriş festivali toplantılarında komisyon ile birlikte çalışmalarım da oldu. Bu sene festivale daha ciddi hazırlandık. Hem şahsi mağazamız olarak hem de 12 sokak esnafları olarak çok güzel hazırlıklar yaptık. Gerek indirimleri gerekse gelen müşterilerimize sunacağımız ürünleri, sokağımızın süslemesinde tutun da müşterilerimize ikramlarımıza kadar hepsini önceden tedarik ettik. Bunun da bereketini gördük, gayet güzel bir alışveriş festivali oldu. 4 gün boyunca hem alışveriş hem de çok güzel eğlenceli zamanlar yaşadık. Bundan sonra inşallah önümüzdeki yıllarda aynı başarılarla geçmesini temenni ediyorum” dedi.


- VATANDAŞ PARASINI PİYASAYA SÜRDÜ


Babalı Ayakkabı işletmesi sahibi Mehmet Babalı “Festivalin Akhisar’a en büyük yararı festivale dışarıdan insanların gelmesidir. Bu insanların da hakikaten sadece gezmek için değil alışveriş olarak da şehrimize büyük katkı sağlanmıştır. Bunların yanında indirimlerden dolayı Akhisar halkı da bu indirimlerden yararlanmak için parasını piyasaya sürdü. Burada en büyük katkı esnafa olmuştur. İnşallah senede bir değil de iki kez olur. Bunun yanında festivale esnaf ve odalar biraz daha katkı sağlayabilir diye düşünüyorum” dedi.

- ESNAF VE ODALAR DAHA FAZLA KATKI YAPMALI

Sözcüer Ayakkabı işletmesi sahibi Kemal Sözcüer “Festival kısmı geçen yıla göre oldukça iyi geçti. Komitenin yanında esnafların da neler yapabileceğini konuşmamız gerekiyor. Alışverişi daha da arttırmak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.


- TEŞEKKÜR EDERİZ


Tesettür Park işletmesi sahibi Nebahat Turgut “Mağazamız ara sokakta olmasına rağmen, festivalin yine de etkilerini gördük. Belediyemizden ricamız ara sokaklara biraz daha öncelik verilebilir. Güzel bir festival yaşadık her şey için yetkililere teşekkür ederiz” dedi.