14 yıldır Akhisar Emlak Komisyoncuları Derneği başkanlığı yapan İsmail Gürbüz; “Öncelikle ülkemizde yaşanan terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Akhisar’ımızda derneğimiz 1994 yılından bu yana hizmet vermektedir. Üyelerimizin hakları ve sorunlarıyla ilgilendiği gibi gerek vatandaşımızın gerekse resmi kurumlarımızın gayrimenkul değer tespiti, ekspertizi alanlarında yardımcı olmaktadır.

Biz 7 dönemdir yani 14 yıldır elimizden geldiğince bu görevi layıkıyla yürütmeye çalıştık. 30 Nisan 2016 tarihinde yapılan olağan kurulda teveccüh göstererek bana ve yönetim kurulu üyelerimize bu görevi layık gören meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

BİZ KİMSENİN ŞAMAROĞLANI DEĞİLİZ

Toplantımızda gündem dahilinde üyelerimizin bazı resmi kurum ve kuruluşlarda yanlış tutum ve davranışlara maruz kaldıklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Altını çizerek belirtmek isterim ki emlakçılar sahipsiz değildir. Kimsenin de şamar oğlanı değildir. Biz dernek olarak güçlü bir sivil toplum örgütüyüz. Bu davranışları sergileyenler hakkında hukuk çerçevesi içinde her türlü tepkimizi göstereceğiz. Unutulmasın ki bizler vergimizi vererek alın terimizle evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Bizler tüm mesleklere saygı duyuyoruz. Bize de duyulmasını istiyoruz. Derneğimizin katılımı ve desteği ile inşallah bu yıl meclis gündeminde olan kanunumuz çıkacak ve mesleğimiz tüm dünyada olduğu gibi hak ettiği yere ulaşacaktır. 

Son olarak halkımızı ayakçı emlakçı olarak tabir ettiğimiz kişiler ve ülke genelinde sahte vekaletname ile işlem yapmaya çalışan dolandırıcılar hakkında uyarmak isterim. Bu şahıslar bizleri olduğu gibi en çok sizleri mağdur etmektedirler. Hem haksız kazanç elde etmekte hem de A gayrimenkulü gösterip B gayrimenkulü satmaktadırlar. Bu kişilere hiçbir şekilde itibar etmeyin. Onları derneğimize, Cumhuriyet Savcılığına ve Vergi dairelerine şikayet ederek hakkınızı arayın. Mağdur olmamanız içinde dernek üyesi emlakçılarımızı güvenle tercih edebilirsiniz.”dedi.