Akhisar Belediyespor alt yapısında yetişen Gençler Dünya Şampiyonu güreşçi Ali Cengiz Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonasında 87 kilogramda Avrupa üçüncüsü oldu.

Bulgar ve Ukraynalı rakiplerini yenerek grup finaline kalan Ali Cengiz, grup finalinde Gürcü rakibi güreşçiye yenildi. Üçüncülük maçında Litvanyalı rakibini yenen Akhisarlı Ali Cengiz Avrupa üçüncüsü olmuştu. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın Akhisar’da güreşin alt yapısını oluşturmak için büyük gayret sarf ettiğine değinen Ali Cengiz, “bu yatırımın en büyük ödülü de Akhisarlı güreşçilerin ulusal düzeyde ortaya koyduğu balarıdır” dedi.

Gençler özellikle ata sporu güreşi benimseyip ona yönelmelerinin kendisi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, başarılarından dolayı Ali Cengiz’i tebrik etti. Akhisar Belediyespor güreş takımı olarak Türkiye üçüncüsü olduklarını altını çizen Akhisar Belediyespor Güreş takımı antrenörü İsmail Göze ise, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, Ömer İşçi ve Ali Velestin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.