Akhisar’ın çıkışında İstanbul yolu üzerinde bulunan Meydan Düğün Salonları sahibi Hasan Meydan Devlet Karayolu’nun yapmış olduğu düzenlemeye tepki gösterdi.

Akhisar çıkışında bulunan ve Devlet Karayolu’nun böldüğü yol üzerinde yapılan çalışmalarda mağdur olduklarını dile getiren Hasan Meydan; “Karayolları yapmış olduğu çalışmalarda bizim gibi yol üzerinde bulunan firmaları mağdur ediyor. Bizim gibi birçok vatandaşı da mağdur edecek. Anayol üzerinde yapılan bu çalışma sürücüleri de zor durumda bırakacak. Belki de bu tür bir çalışma yüzünden birçok kaza meydana gelecek. Daha önceden geçiş olan yere şuan da bariyer konuldu. Araçlar için dönüş hakkı bırakılmadı. Trafiğin en işlek ve tehlikeli bölümünde giriş yeri bırakıldı fakat ne araç dönebilir nede araç çıkabilir. En işlek olan yerde bu yüzden de birçok kaza yaşanacak. Biz karayollarını aradık fakat bize dalga geçer gibi cevap verdiler. “Hava limanı gibi yapacağım” diyorlar. Nasıl bir vurdumduymazlık böyle bir şey olamaz. Burada yaşanacak kazalardan kim sorumlu olacak? Yetkililerin bir an önce el atmasını istiyoruz.” Dedi.

TEHLİKELİ KAVŞAK

Uzun zamandır Akhisar Kamuoyunu meşgul eden İstanbul, Kırkağaç kavşağı tehlike saçtığı gibi yeni bariyer uygulamasında da sürücüleri şaşırtmaya devam ediyor. Hiçbir şekilde geçişin ve dönüşün olmadığı gibi yan yola girmek isteyen sürücüler trafik levhalarına göre Gökçeahmet mahallesinden dönüş yapması gerekiyor ya da Sındırgı yoluna girip tehlikeli bir dönüş ile karşıya geçmesi gerekiyor. Bu tür bir uygulamanın da kazaya sebebiyet vereceğe benziyor.