Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Utopia’da yaklaşık 3 Bin kişiye düzenlediği iftar yemeğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birçok protokol üyesini ağırladı.

Utopia da Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği iftar yemeğinin sunuculuğunu Hasan Erbay yaparken düzenlenen iftar yemeğine de,  Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sinop Ticaret Odası Başkanı Nuh Tandoğan, Manisa Ticaret Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memişler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Keskinoğlu Şirketler Grubu Temsilcisi Mehmet Keskinoğlu ve birçok siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  

Utopia da düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 3 Bin kişi katılırken, iftar öncesinde ilahiler eşliğinde ezanın okunması beklendi. İftar yemeğine katılan protokol üyeleri kısa kısa konuşmalar gerçekleştirerek katılan misafirlere dilek ve temennilerini ilettiler.     

konuşma programı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Yılmaz, " Ramazan bereket demek, ramazan ayı merhamet demek, ramazan ayı tolerans demek, ramazan ayı sahur demek, demek demek…, Dolayısı ile bu ramazan ayında önce merhamet ki bütün denizler mürekkep olsa ağaçlar kalem olsa onun merhametine yazmaya yetmeyecek merhametten bahsediyorum. Ya da hayvani ve insani bütün insan annelerinin, bütün babaların merhametleri toplasak onun merhametinin yanında denizden bir damla olamayacak olan bir merhametten bahsediyorum. Dolayısı ile böyle bir merhameti yoğun bir şekilde oluk oluk yağdığı bu ayı ve dolayısı ile Kuran’ın bir ifadesi ile bin aydan daha değerli olan bu ayı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu şefkatin, bu merhametin inşallah ramazandan sonraki aylarda da devam etmesini diliyorum. Saygı değer misafirlerim arif olanlara işaret yetermiş. Bu gecenin maneviyatını bozmadan bir iki bir şey söylemek istiyorum. Beşeriyetin ve insaniyetin tablosuna baktığımızda insanoğlunun 3 hastalıkla hastalıklı olduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesi cehalet yani cahillik bilgisizlik, diğeri zaruret yani fakirlik fukaralık, diğeri ise ihtilaf yani ayrılık ve gayrılıktır. Biz cehaleti, ilim ile bilim ile irfan ile eğitim ile öğretim ile peki hangi ilim ile sadece dini ilim ile değil. Fakat sadece fendi ilim ile okumaktan da inkar taassub meydana gelir. Bu ikisinin birleşmesi ile hakikat tecelli eder. Yani dini ve fendi ilimlerin birleşmesi ile hakikat tecelli eder. Dolayı ile bu cehalet hastalığını ancak ve ancak bu şekilde üstünden gelebiliriz. Yine ikinci hastalığımız fakirlik ve fukaralık. Peki bu hastalığımızı nasıl yeneceğiz, üreterek ve çalışarak üstünden geleceğiz. Üçüncü olarak ta ihtilaf. Biz ihtilaflı olan meselelerimizi çok ötelemekle mükellefiz. Oysa bizim bir olduğumuz o kadar çok şey var ki nedir bunlar? Bu mübarek gecede söylemek gerekir ki Allah’ımız biz, Kuran’ımız bir Vatanımız bir, bayrağımız bir, bir olan o kadar çok şey var ki inşallah bu birlikteliklerimizi bir araya getirerek bu ihtilaf noktasındaki hastalığımızı da bu şekilde inşallah tedavi edeceğiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızın suya değil taşa yazdırdığı çok güzel bir şey var ki bizim gönlümüze ve yüreğimize nakşettirmiştir. “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır.” Tekrar hoş geldiniz, bize şeref verdiniz, bizleri sevindirdiniz, Rabbim de sizleri sevindirsin.”    Allah 78 milyon insanımıza ayrılık gayrılık vermesin" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu organizasyonda emeği gecen herkese teşekkürleri iletirken, davete katılan TOBB Genel Başkanı Hisarcıklıoğlu'da   konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaparken; “ İnşallah rabbim bizleri birlik ve beraberlik içerisinde ramazan bayramına kavuştursun. Öncelikle Kuran-ı Kerimin indirilmeye başlandığı bu ayda bir aydan daha hayırlı olan bu Kadir gecesinin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu gece Allah hepimizin günahlarını affetmiş, hepimiz günahlarından arınmış, bir şekilde inşallah yeni bir ramazana kadar Allah hepimize sağlık, sıhhat ve ömür versin. Öncelikle bu rahmet ve bereketlerin bu gecede Allah hepimizin dualarını kabul etsin. Geçen hafta gene Akhisar’ımızda, Akhisar’ımıza yakın Gölmarmara da acı bir haber aldım. Elim kazada hayatlarını kaybeden tarım işçilerimize de bu mübarek günde Allahtan rahmet diliyorum. Allah günahlarını affetsin. Manisa özellikle Akhisar bu bölgede Türkiye’nin tarımda en öncü şehirlerin başında geliyor. Bu kapsamda çalışan tüm tarım işçisi kardeşlerimize de Allah yardımcı olsun. Soma da hayatlarını kaybettiğim şehitlerimize Allah mekanlarını cennet etsin diliyorum. Böyle güzel bir gecede bizi burada buluşturan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Ticaret Borsası Başkanlarıma teşekkür ediyorum. İkisi de cidden Akhisar’ımızı Türkiye’nin yüz akı olan hem oda hem borsa olarak Türkiye de en güzel şekilde temsil etmektedir. Bu gece burada önemli bir şey var biliyorsunuz. Allah diyor ki ‘Birlikte ve beraberlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var’ diyor. Allah onun için birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Allah 78 Milyon insanımızın birlik ve beraberliğini bozmasın. İşin sırrı da burada zaten. Onun için birlik ve beraberliğimizi bulmamız içinde dua etmemiz lazım.” Dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı  Ergun Atalay, yaşanan iş kazalarının çok üzücü olduğu dile getirerek söylenecek çok şeyin olduğu fakat zamanı ve mekanı olmadığı dile getirerek; “Akhisar’a geleceğimiz söylendiği zaman nereye geleceğimizi bilmiyordum. Çok isabetli oldu güzel bir yere geldim. Ben Adapazarlıyım. Oradaki bazı hemşerilerimizin akrabaları burada onların sizlere selamlarını getirdim.  Malumunuz 13 Mayıs’ta Soma da, 6 Temmuz da Gölmarmara da insanlarımız iş kazalarında rahmetli oldu. İnşallah mekanları cennet olur. İnşallah bu kazalar son olur. Cennet bir ülkede yaşıyoruz. Cennet bir ülkenin parçası Akhisar da sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu akşam önemli bir akşam, güzel bir akşam dua etmek lazım,  tövbe etmek lazım, konuşacak çok şey var ama onun zamanı şimdi değil. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.  AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen yaptığı konuşmasında; “Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamızın bu anlamlı gündeki davetine icabetle bu gün bu alanı şereflendiren çok kıymetli hanım efendiler, beyefendiler hepinizi en kalbi duygularımla selamlarken Kadir gecenizi tebrik ediyorum. Sağlık, sıhhat ve afiyetle inşallah sevdiklerinizle nice Kadir geceleri yaşamanız dileğiyle hepinizi selamlıyorum.” Dedi.    

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Odalar ve Borsalar Birliğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı yani Türk ekonomisinin göz bebeği bu gün Akhisar da aramızda kendilerine hoş geldiniz diyorum. Gerçekten kedileri de bahsettiği gibi Manisa, Akhisar sanayide tarımda ciddi bir varlık gösteriyor. Geleceği bu günden daha iyi olacak diyorum. Bu duygularla hepinizin kandilinizi, ramazanınızı yakında kavuşacağınız Ramazan bayramınızı kutluyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.  Konuşmalarında ardından misafirler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.  Ayrıca Utopia da verilen yemekte firmanın titizlikle ve özenle göstermiş olduğu ilgi ve alaka, kalabalığa rağmen takdirle karşılanırken katılan misafirlerin memnuniyete gözlerden kaçmadı.