Haber Merkezi

 

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar'da yapılması planlanan Gürdük Barajı'ndan Manisa'ya su taşınmasını düşündüklerini açıkladı.


Ergün, proje ile ayda 450 bin liralık elektrik tasarrufu sağlanacağını söyledi.


MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Ergün, “Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda çok önemli görüşmeler yaptık. Manisa'da Uzunburun Köyü'ne yapılacak yeni bir katı atık bertaraf tesisi yapımı için çalışmaların başlangıcını vermiştik. Belirlenen mevcut alandaki orman sahasının Manisa Belediyesi'ne tahsis edilmesi gerekiyor. Alanın ön izniyle ilgili Bakan Veysel Eroğlu ile bir görüşme yaptık. O da hemen talimat vererek gerekenin yapılmasını istedi. Sayın bakan bizden de yıldırım hızıyla bu sorunu çözmemizi istedi. Biz de emriniz olur” dedi. Atık su konusunda da görüşme yaptıklarını anlatan Ergün, “Bu konuda da olumlu gelişmeler olacak. Ayrıca inşaat hafriyat alanlarına yer bulunamıyor. Manisa'nın çeşitli yerlerine inşaat pislikleri atılıyor. Yeni bir yer gösterilmesi konusunda görüşmelerimiz oldu. Bu konuda iki alternatif var. İnşallah Manisa'yı bu dertten de kurtaracağız” dedi.


Manisa'nın yıllık 16-17 milyon metreküp su kullandığını kaydeden Ergün, “Bu su elektrikle çekilip şehre veriliyor. Aylık elektrik gideri 450 bin lira. Sayın bakanımızla bu konuda görüşme yaptık. Akhisar Gürdük Barajı'ndan Manisa'ya yıllık 6 milyon metreküp suyun gelmesi konusunu ele aldık. Eğer proje olursa Akhisar'dan Manisa'ya 50-60 kilometrelik boruyla su taşınması söz konusu olacak. Proje 30 yıl vadeyle geri ödemeli. Böylece bu yatırımın yapılması durumunda elektrik yükünden kurtulacağız. Manisa'nın nüfusunun 500 bini bulacağı düşünüldüğünde bu alternatif suyun kente gelmesinin faydalı olacağı düşüncesindeyim” dedi.