Akhisarpress.com - Akhisar Demokrasi platformu, dün Antakya'da gerçekleştirilen protestolarada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan için Tahir Ün Caddesinden Öğretmen evi önüne kadar yürüdü.

Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerin de yer aldığı yürüyüş sonrasında Öğretmen Evi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Demokrasi platformu adına basın açıklamasını Akhisar Halk Evi Temsilcisi Mehmet Akif Aksezgin okudu.

Basın açıklamasında, “Kendi ülkesinde katlettiği gençlerin kanı ellerindeyken Suriye için timsah gözyaşları döküp savaş çığırtkanlığı yapan AKP’ye karşı sokakları bir an bile boş bırakmayan onurlu Antakya halkının çocuğu Ahmet Atakan'ı kaybettik.AKP iktidarı bir gencin daha ölümüne neden oldu. Dün 22 yaşındaki Ahmet Atakan, Antakya halkına yönelik vahşi polis saldırısında yaşamını kaybetti. Ahmet Halkevciydi. Haziran İsyanı’nda AKP faşizmine karşı ayağa kalkan milyonlarca onurlu insandan biri, Antakya direnişinin en önündeki devrimci gençlerdendi.

AKP faşizmi katletmeye devam ediyor. “Emri ben verdim” diyenlerin emirleri hala yürürlükte. “Polisimiz destan yazdı” diyenlerin polisi destan yazmaya devam ediyor. Erdoğan ve AKPliler siyasi rant uğruna başka ülkede ölenler için timsah gözyaşları dökedursun bu ülkenin gencecik evlatları katledilmeye devam ediyor. Ali İsmail'in, Ethemın, Mehmet'in, Abdullah'ın, Medeninin katillerinden hesap sormak için mücadele ederken bir canımızı daha aldınız.

Aylardır mücadele ettiğimiz taleplerin haklılığı ortadadır. Katledilen insanlarımızın katillerinin sırtlarının sıvazlanması yeni katliamlara davetiye çıkartmaktadır.Meydanlarda doğrudan halkımızın üzerine, doğrudan hedef gözetilerek gaz bombalan atılmaktadır. Gaz bombası kullanılması derhal yasaklanmalıdır.

Antakya'da aylardır halka zulüm eden vali derhal görevden alınmalıdır.AKP iktidarı olayın sorumluğundan kurtulma, sorumluları kurtarma çabasından derhal vazgeçmeli, olay aydınlatılmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır.

AKP iktidarını uyarıyoruz: Katlederek, halka savaş açarak milyonlarca insanın özgürlük, adalet, eşitlik özlemlerini başarabileceğinizi sanıyorsanız size tek söyleyeceğimiz “Yanılıyorsunuz” olacaktır.

Direnişleriyle sokakları özgürleştiren halkımıza sözümüzdür: Eşit ve özgü bir ülke kurma kavgasında yaşamını yitiren tüm yoldaşlarımızın, Ahmet'in hayallerini hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Halkımızı bugün ülkenin her köşesinde Ahmet için, Ethem, Mehmet, Ali İsmail, Abdullah ve Medeni için sokağa çıkmaya, katillerden hesap sormaya çağırıyoruz!