Akhisarpress.com - Akhisar Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar “Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza” kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yurt genelinde 14 Ocak 2013 tarihinde başlatılan kampanya çerçevesinde 10 milyonun üzerinde imza toplandığını ifade eden Bahar; “Sendikamız tarafından 14 Ocak tarihinde Türkiye genelinde “Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza” kampanyası başlatılmıştı. Bizlerde Bu kampanyaya Akhisar’da 10 binin üzerinde imza ile destek verdik. Bundan önceki imza kampanyaları 1 milyon civarlarında olmuş, bu 10 milyon imza Türkiye halkının 7’de 1’i demektir. Bizler sorunları çözerek genel yetkili sendika olduk.”

10 MİLYON İMZA TOPLANDI

Rıza Bahar, “kılık kıyafet serbestliği için yurt genelinde 14 Ocak tarihinde başlayan 10 milyon imza kampanyasının sona erdiğini belirterek, kampanya kapsamında ülke genelinde 10 milyonun üzerinde imza toplandığını söyledi. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların İlçe ve işyeri temsilcilerimizin çalışmaları ile duyarlı vatandaşlarımızın katkıları neticesinde Akhisar Memur-Sen olarak bu kampanyaya 10 Bin imza ile destek verdiklerini belirtti. Kampanyayı başlattığımız günden itibaren milletimizin duyarlılığı, bizleri fazlasıyla memnun etmiş bulunmaktadır.”dedi.

EN BÜYÜK İMZA KAMPANYASI

Bugüne kadar Ülke genelinde toplanan en büyük imza kampanyasını gerçekleştirdiklerini belirten Bahar; “ Bundan önceki imza kampanyaları bir milyon civarlarında olmuştur. Bu 10 milyon imza, Türkiye halkının 7’de 1’i demektir. Bizler sorunlardan beslenerek değil, Sorunları çözerek Genel Yetkili Konfederasyon olduk ve de Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur. Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur" diye konuştu.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER LÜTUF DEĞİLDİR

Rıza Bahar, "Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM'de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır.

MİLLETİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Milletimiz, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası'na katılarak üzerine düşeni yapmıştır. Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Bu kampanya sürecinde bize destek veren, başta basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere, siyasi partilerimize, memur, işçi, esnaf, öğrenci ve ev hanımları kardeşlerimize, sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, vakıflara, vicdanlı milliyetçiler ile vicdanlı demokratlara ve duyarlı olan tüm Akhisar halkına canı gönülden binlerce teşekkür ediyorum.” dedi.

Basın açıklamasında, Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Sebahattin Umutlu, Toç-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ahmet Kılıç, Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Ümit Eraslan , Büro-Memur-Sen İlçe Temsilcisi Nazlım Taşcı, Birlik-Haber-Sen İlçe Temsilcisi Hamit Şahin ve sendika üyeleri hazır bulundular.