Akhisar’da 17 Kasım Çarşamba günü Dereköy Mahallesinde gece saatlerinde bir zeytinci arabasının önü kesilip tüfekle öldürülmüş ve iddialara göre gasp edilmişti.

İddialara göre, cinayet sonrası zanlıların peşine düşen Jandarma eki uzun inceleme ve araştırma sonucu zanlılardan E.E.’nin izini Dereköy’de bulmuştu.

Zanlılardan ikincisinin de izini bulan Jandarma ekipleri,  zanlıyı yakalayarak savcının karşısına çıkardı. Sancının karşısına çıkarılan F.S.A. tutuklanarak ceza evine gönderildi.

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI ZANLILARI ELE VERDİ

Edinilen bilgiye göre Jandarma ekipleri 1 hafta boyunca sürdürdüğü incelemeler neticesinde esnafların güvenlik kameralarından zanlının izine ulaştı. Birçok esnafın güvenlik kameralarını inceleyen Akhisar İlçe Jandarma ekipleri ilk olarak E.E. ardından da F.S.A.’nın izine ulaştı. Güvenlik kameralarının yardımıyla aydınlatılan cinayette iki kişi gasp ve adam öldürmekten tutuklandı.

CİNAYET NASIL OLMUŞTU?

Olay 17 Kasım  Çarşamba saat 22.30 sıralarında Mecidiye’den Dereköy’e gitmekte olan zeytinci Hüseyin Bakır’ın kullandığı kamyonetin önü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce durdurulup tüfek ile vurularak öldürüldü. Olay yerinde hayatını kaybeden Dereköylü evli ve 1 çocuk babası olan 33 yaşındaki Hüseyin Bakır’ın üzerinde bulunması gereken zeytin paraları da bulunmamıştı.

JANDARMADAN BÜYÜK BAŞARI

Aydınlatılan cinayet olayında esnafların ve vatandaşların kurdurduğu güvenlik kameralarının önemi bir kez daha ortaya çıkarken, Jandarmanın titiz araştırma ve incelemeleri sonucu cinayet zanlıları kısa sürede yakalandı.