İlçemize bağlı Çamönü mahallesinde örtü altı sebze üretimi yapılan seralar kar altında kalınca çatıları çöktü ve seralar kullanılamaz hale geldi. Üretimi devam eden tüm ürünler zarar gördü.

Konuya ilişkin olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç tarafından teknik ekip görevlendirilerek ön tespit yapmak üzere sabah saatlerinde Çamönü mahallesinde zarar gören çiftçilere ve seralara gidildi. Ziyaretin ardından köy kahvehanesinde gerçekleştirilen toplantıda Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetimi ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı çiftçilerle birebir görüşerek sorunlarını dinlediler.

Akhisar’da 30 Aralık Salı günü öğleden sonra başlayan kar yağışı zamanla etkisini arttırarak çatılarda birikmeye başladı. Akşam saatlerinde de devam eden yoğun kar yağışı ile birlikte seraların metal iskeletleri, plastik örtülerde biriken karların ağırlığına daha fazla dayanamayınca çökmeler meydana geldiği ve bu duruma bağlı olarak seralarda üretimi yapılan sebzelerin zarar gördüğü tespit edildi. 

Çamönü köyünde, teknik olarak plastik yüksek tünel olarak tanımlanan yaklaşık 200 serada yılda iki dönem halinde örtüaltı sebze üretimi gerçekleştirildiğini belirten İlçe Müdürü Ahmet Kılıç, köy kahvehanesinde yaptığı açıklamada “Halen kışlık üretim döneminde bulunan seralarda ağırlıklı olarak Kıvırcık Marul üretimi yapıldığını dile getirerek, Çamönü mahallesinde bulunan 186 serada kar birikmesine bağlı çökmeler nedeniyle çeşitli oranlarda hasar ve ürün kayıpları oluştuğunu tespit ettiklerini” ifade etti. Üreticilerin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi bakımından ÇKS kayıtlarını muhakkak surette güncellemiş olması gerektiğini vurgulayan İlçe Müdürü Kılıç “ÇKS’ye başvuru süresinin 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldığını ve kayıt yaptırmamış olan üreticilerin bir an evvel başvuru yapmaları gerektiğini” söyledi.

Devlet olarak çiftçilerin yanında olduklarını belirten Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “ilgili tüm kurumlarımızı ve imkanlarımızı Çamönü mahallemizde yaşanan bu felakete seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz. Üreticilerimizin zararlarının karşılanması ve yaralarının sarılması noktasında bizzat konunun takipçisi olacağım” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise “Belediye olarak Çamönü mahallemizde seralarda üretim yaparak ilçe ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerin yanında olduklarını ve Belediyenin bütün imkanlarını sonuna kadar kullanacaklarını” ifade etti.