Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve kurum amirleri Akhisar’daki gıda üretim yerlerini ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.

Kaymakam Kamil Köten ve beraberinde İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Sebahattin Bolat, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süyleyman Mermer, Mal Müdürü Tahsin Ersoy, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Selin Köksal, İlçe Özel İdare Müdürü Tahsin, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Kenan Çokengin Akhisar’da faaliyet gösteren gıda firmalarında bir takım incelemelerde bulundu.

İnceleme esnasında açıklamalarda bulunan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten; “İlçe Gıda Tarım ve Tarım Müdürlüğümüzün organizasyonu ile ilçemizde faaliyet gösteren üretim işletmelerimizi kurum amirlerimizle ziyaret ettik. Amacımız firmalarımızı ve tesisleri daha yakından görmek, sorunları sıkıntıları dinlemek, onlara yardımcı olabilmektir. Bu çerçevede fırsat buldukça gıda işyerlerini ziyaretlere devam edeceğiz.” Dedi.

Kaymakam Köten, kurum amirleri ile Çelenlioğlu Gıda’ya ait tesislerde salça ve zeytin üretimi ile incelemelerde bulunduktan sonra , Kastro Tireli Şarap üretim tesisini gezdi.

Çelenlioğlu Gıda sahibi Sedat Çelenlioğlu Akhisar’ın Akselendi beldesinde 1998 yılında faaliyete başladıklarını o günden bugüne Akhisar Kaymakamının ilk defa kendilerini ziyaret ettiğini belirterek teşekkür etti. Çelenlioğlu Gıdanın kurulduğu ilk yıllarda 1.000 ton salça üretimi ile faaliyete başladığını, daha sonra ürün yelpazesini genişlettiğini belirten Sedat Çelenlioğlu “bu gün 15.000 m2 kapalı alanda 15.000 ton domates salçası,5.000 ton biber salçası, 3.000 ton bezelye konservesi ve 3.000 ton zeytin işleme kapasitesine ulaştıklarını, modern entegre bir tesis haline geldiklerini ve üretilen ürünleri İpek, Sultan ve Sedef markaları ile pazarladıklarını “ söyledi.

Kaymakam Köten ve kurum amirleri daha sonra Pınarcık köyünde bulunan Tireli Çiftliğini ziyaret ettiler. Tireli Çiftliği Tarım İşletmesi Yönetim kurulu başkanı Yunus Ulucan Mermerci ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, firmanın 2006 tarihinde kurulduğunu, Ayvalık ve Gölmarmara’da bulunan 3.300 dekar alanda tarımsal faaliyette bulunduğunu tahıl,zeytin, şaraplık üzüm, nar ve az miktarda meyve ürettiklerini söyledi. Pınarcık köyünde 200 dekar alanda kurulu şaraplık bağ alanından elde ettikleri üzümlerin bir kısmını 2010 yılından itibaren şirketin şaraphanesinde kırmızı, beyaz ve pembe sek şarap üretiminde kullandıklarını ve ürettikleri şarapları Kastro Tireli ana markası altında Elaia, Alkaia tescilli markaları ile toptan ve perakende olarak Akhisar ve İstanbul şubelerinde satışa sunduklarını söyleyen Yunus Ulucan Mermerci 79.000 litre şarap üretim kapasitesine sahip tesiste 35 ton üzüm işlenerek 20.000 litre şarap ürettiklerini belirtti.