Akhisar Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği yararına gerçekleştirilen Yöresel Lezzetler Festivali Şehit Necdi Şentürk Parkında başladı. 2 Hafta sürecek olan festivalde gıda stantlarının yanı sıra eğlence ve alışveriş stantları da Akhisar halkının hizmetinde olacak. 

Türkiye'nin 4 bir yanından gelen işletmecilerin kendi yörelerine ait yemeklerin satışını yapacağı festivale Akhisar halkının da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 

Şehit Necdi Şentürk Parkında açılan ve 25 gün sürecek olan festivalde ülkenin 4 bir yanından gelen satıcılar kendi yörelerine ait ürünlerin satışını yapacak.

Birbirinden Farklı 75 alışveriş standının bulunduğu Yöresel Ürünler Festivalinin gelenekselleşeceğini söyleyen Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, festivalden elde edilecek gelirin Üniversite yapma ve yaşatma derneğine aktarılacağını söyledi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalin,  açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, ve MHP 25. Dönem Milletvekili Osman Oktay’da katıldı.

Festivalde Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak için stand açtı.  Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney şiddetin her türlüsünün toplumlara zarar verdiğini, şiddeti engellemek içinde farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi.