Tugay Kavçak 25 yaşında. Doğuştan Otizmli  (Otistik). 20’li yaşlara kadar fedakar ve cefakar Bedriye-Tuncay  Kavçak  çifti çocukları  Tugay için  Türkiye’nin en nemli sağlık kuruluşlarından yardım aldılar. Anne Bedriye Kavçak, “ Belediye ve Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa açtığı  Ahşap Kıl Testere kursu sayesinde  Tugay’da çok  değişiklikler oldu. Sevinçliyiz. Emeğe geçenlerden, toplum içine girmesini  sağlayanlardan Allah  razı olsun” dedi.

Engellilerin katıldığı Belediye Hizmet Binasındaki Sanat Atölyesin de Kıl  Testere kurusunu yerinde ziyaret ettik. Başlarında Ahşap Teknolojisi ve El Sanatları Öğretmeni Murat Dalca ile,  engelli kursiyerler,  otistik Tugay Kavçak, Trafik kazasında  sandalyeye  mahkum olan Gülşah Çorukman, Şükrü Mutlu, eklem romatizması nedeniyle yanlış tedavi nedeniyle el  parmakları olmayan İhsan Boz, çocukken  ateşli hastalık geçiren yürüme engelli Beyhan  Şahinoğlu ve  Handan Yavaş’ı  ellerinde birer ahşap parçası, keserken, biçerken, boyarken ve montaj yaparken bulduk.

Ahşap Teknolojisi ve El Sanatları eğitimi ve diploması olan Kurs öğretmeni Murat Dalca,  otomatik kıl testerenin başında verilen iyi yapmaya çalışan  Tugay Kavçak’ın 4 dönemdir  açılan kursa katıldığını anlatarak, “ Tugay’ı  haftanın 5 günü kursa çok cefakar bir anne olan Bedriye hanım getiriyor. Arada da dedesi getiriyor. Kurs bitiminde  Tugay adeta  kalmak için direniyor.  Arkadaşları  ile iletişimi her geçen gün artıyor.  Hem ailesi hem de biz çok mutlu oluyoruz. Açılan sergilerde yaptıklarının sergilenmesi karşısında  Tugay’ın adeta gülleri açıyor.”  Akhisar’da özel rehabilitasyon merkezlerinde değişik engellilerin sayısının  bine yakın olduğunu,  merkezlerde eğitim verilirken değişik kurslarında açıldığını belirten  Murat Dalca, “Buradaki kursun dışında ayrıca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden  ikisinde de  eski bir Osmanlı sanatı olan NAHT (Kıl Testere sanatı) kurslarına engelli arkadaşlar büyük ilgi gösteriyor. Yapılan  özel eserler meydana çıkınca çok daha  mutlu oluyorlar. Aileleri yaptıkları maketleri evlerinde hiç kimsenin ellememesi için  mücadele ettiklerini söylüyorlar. Bur kursların açılmasını sağlayan Belediye başkanlığımıza ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze öğrencilerim, aileleri ve şahsım adına çıok teşekkür ediyorum.” Dedi.