Akhisarpress.com - Apartman yapacağız diye, eski binaların vahşi bir şekilde büyük iş makineleri tarafından yıkılması Akhisar merkezindeki 1. Ve 2. Nakliye caddelerini trafiğin kapanmasına neden oldu. Vatandaşların tepkisine neden oldu.

Akhisar’ın 3 ana caddesinden 2si olan 1. Ve 2. Nakliye caddelerinde, müteahhit firmalarının yerine bina yapmak için aldıkları binaların iş makineleri tarafından yıkılmasına, çevrenin gürültü kirliğine, toz toprak içinde kalması, trafiğin kapanmasını gören vatandaşlar telefonlarına sarılıp şikayetlerde bulundular. 1. Ve 2. Nakliye caddelerindeki bina yıkım yerlerine gittiğimizde, büyük iş makinelerinin yıkımlarına şahit olduk.

Çağdaşlaşma yolunda olan Akhisar’da böyle yıkımların artık olmaması gerektiğini söyleyen bir vatandaş, “Çok şehir geziyorum. Böyle yıkımlar imkanları olmayan küçük yerleşim yerlerinde oluyor. Böyle şehrin en önemli 3 caddesinden 2 sinde aynı anda vahşice yıkım yapılması üzüntü verici. Tabii ki çağdaş yeni binalar şehrimizde yapılmalıdır. Çevre ve trafik için tedbirler alınır. Böyle büyük iş makineleri ile değil. Özel delici araçlarla yıkım yapılır. Sadece sesinden dolayı biraz gürültü olur. Ama burada yollar trafiğe kapatılıyor. İş makineleri kullanıcıları veya büyük moloz parçaları ağaçları kırıyor. Akhisar’ımızda çevre için çok daha duyarlı olmamız gerekiyor.” dedi.