"Birleşik Haziran Hareketi” eylemi kapsamında, Akhisar’da geçtiğimiz günlerde yapılan ve olaysız sona eren yürüyüş ve sonunda Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri gerekçesiyle göz altına alınan Kocaeli Üniversitesi Deniz İşletmeleri son sınıf öğrencisi Şafak Kurt (24) tutuklanmasının ardından Birleşik Haziran Hareketi, bugün Akhisar Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak Şafak Kurt'a sahip çıktı.
Fadıl Gezen okuduğu basın açıklamasının tam metni;

                                             BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli Akhisarlılar ve değerli basın emekçileri,

Akhisar birleşik haziran hareketi olarak bugün buradayız.

Birleşik Haziran Hareketi memleketimizdeki iktidar pervasızlığına, hırsızlığa, zorbalığa, isyan olarak doğmuştur. Valilikler ve emniyet müdürlükleri de dahil olmak üzere devlet kurumlarını ve kadrolarını iktidar partisinin kulları hali ne getiren diktatörlük heveslilerine karşı mücadele etmektedir.

Belli ki duyulan sıkıntılar da bununla ilgilidir.ve işte biz buradayız.

Haziranı merak eden, onu ölçüp tartmak isteyenler, meraklarını onur kılıç arkadaşımızı tutuklayarak gidermek istemişlerdir.

Onur Kılıç “hırsız katil Erdoğan” sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanmıştır.Bunu Akhisar’da Şafak Kurt Edirne’de Kadir Yavaş ve son olarak da dün Gebze de Buğra Aydoğan arkadaşlarımızın tutuklanmaları izlemiştir.

Tutuklamalara gerekçe olarak gösterilen sözler ülke nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan milyonlarca insanın görüşüdür.

Çok tartışmalı, ülkemiz için büyük acılara neden olan bir dönemde başkanlık yapmış olan Erdoğan milyonlarca liralık serveti nasıl elde ettiğinin izahı olmayan, çocuklarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde ‘sıfırlama’ talimatları verdiği bu servetin kaynaklarına ilişkin tüm soruşturmaları engellemiş bir kişidir.

Ali İsmail Korkmaz’ı tekmeleyerek öldüren polisin talimatı “günün başbakanından aldığı” yolundaki açık savunması da ortadadır. Öldürme talimatı veren bir başbakan için söylenebilecek söz de bellidir.

“hırsız katil Erdoğan” sözü bu açıdan bir hakaret olara görülemez. Bu milyonlarca insan için bir gerçeklik, sözün konusu olan kişi açısından da fark etmesi gereken bir siyasi eleştiridir.

Hırsızlığı ve cinayeti yargılamayan mahkemelerin, Bilal’ları, Bayraktar’ları Egemen Bağış’ları ve benzerlerini pas geçen yetkililerin arkadaşlarımızla uğraşmaları, haziran hakkında tutuklama kararları çıkartmaları utanç vericidir.

Biz bugün burada karşınıza çıkmış olan haziran hareketi olarak açıkça söylüyoruz tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Arkadaşlarımızı tutuklayan polis, Bilal ‘in servetini soruştursun. Arkadaşlarımızı yargılayan mahkemeler, memleketimizi soyanlara, halka küfreden hırsızlara gençlerimizin katillerine dava açsın.

Bizi baskılarla göz altılarla, hukuksuz tutuklamalarla yıldıramazsınız! Açıkça ilan ediyoruz:

hırsızların ve katillerin adını dağa taşa yazacağız.