Akhisar Kültür ve Sanat Dostları Derneğinin organize ettiği “Nostalji Futbol Sergisi ve Rozet Töreni” bu gün saat 15.30 da Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda görkemli ve yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Akhisar Kültür ve Sanat Dostları Derneğinin organize ettiği törene CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin ve yönetim kurulu, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ve Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, Fener Bahçe ve Milli Takımın efsanevi futbolcusu Puşkaş lakaplı Ergun Öztuna, Fener Bahçe Spor Kulübünün ilk gol kıralı olan futbolcusu Ogün Altıparmak ve birçok spor kulübünde emek sarf etmiş Akhisar da yetişmiş eski futbolcuların katılımı ile görkemli bir tören gerçekleştirildi.

Programın sunumunu Akhisar Kültür ve Sanat Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şaban Molla gerçekleştirdi.

Tören AKSAD Başkanı Nevin Dağlı’nın konuşması ile başladı. Dağlı; “Çok sevgili misafirlerim Akhisarlılar. Günümüze anlam katan ve dışarıdan gelen çok kıymetli misafirler. Bu gün bir nostaljik tarih yaşıyoruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ederiz.” Dedi.

Akhisar’ın futboluna hizmet veren ve vefat eden tüm sporcular için bir dakikalık saygı duruşu akabinde de İstiklal Marşı okundu. Ardından Akhisar amatör takımlarından Güneş Spor, Gençlik Spor ve Doğan Spor da forma giymiş futbolculara rozet takdimi edildi.

GENÇLİK SPOR FORMASI GİYEN FUTBOLCULAR;

Sezai Göksan, Bekir Mustafa, Rafet Onuncuyıl, Emin Macana, Turan Poyraz, Erbil Yaşarlar, Birtan Taşkınlar, Birol Taşkınlar, Tunay Soltay, Çayzı Rıza, İsmail Yılmaz, Devrim, Yılmaz Hızal, Cemil Abi, Namık Erboy

GÜNEŞ SPOR FORMASI GİYEN FUTBOLCULAR;

Halil İbrahim Yaşbudak, Fehmi Yamanel, Necdet Erikçi, Ertunga Civan, Ali Rıza, Hüseyin Çeçendiken, Süleyman Şakrak, Necmi İşçi, Erdoğan Nalçan, Ünsal Hoca, Ali Yücesoy, Bahattin Çamurtaş, Özhan Maraton, Mustafa Nalçın

DOĞAN SPOR FORMASI GİYEN FUTBOLCULAR;

İlhami Sevgi, Mücdat Abi, Recep Çorlak, Doğan Karatosun, Malik Albayrak, Erdoğan Ciciduran, Doğan Tufan, Ruhi Geren, Sami Çobanoğlu, Hasan Boduroğlu, 

Rozet takdimi yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri yaptığı konuşmasında babasının futbol hastası olduğunu ve isimlerini amatör kulüplerin isimlerinden esinlenerek koyduğunu dile getirdi. Akhisar Belediyespor’un bu üç kulübün birleşerek oluştuğunu dile getiren Doğan Ensivri; “Biz artık maçlarımızı burada oynamak istiyoruz.” Dedi.

Fener Bahçe’nin ilk golünü atan ve milli takımında efsanevi futbolcusu olan Puşkaş lakaplı Akhisarlı Ergun Öztuna yaptığı konuşmasında; “Bu anlamlı günü tertip edenlere çok teşekkür ediyorum. Gençliğimin geçtiği Akhisar’a kaç defa geldim ama bu kadar ilgi göreceğimi tahmin etmiyordum. Akhisar’ımızın başarısı bana olan ilgiyi daha da arttırdı. Ne mutlu bana, bu gün burada çok duygulandım. Hepinize teşekkür ederim.” Dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer rozet takdiminde bulundu ve küçük bir konuşma gerçekleştirdi. Biçer yaptığı konuşmasında; “Bu günü hazırlayan herkesi canı gönülden kutluyorum. Akhisar’ın bitmek bilmeyen bir stadyum meselesi var ve bunun için elimden gelen neyse yapacağım. Bu konunun da takipçisi olacağıma söz veriyorum.” Dedi.

Rozet töreninin ardından program sona erdi.