Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, daha önce çalışmasını tamamladığı Akhisar ilçesine bağlı Dereköy-Ballıca yolunun ardından 8 kilometrelik Dereköy-Erdelli ve Mecidiye-Dereköy hattında yol yapım çalışması başlattı. Öte yandan Yol Şube Müdürü Fevzi Demir de, 2016 yılı asfalt ve parke taşı yatırım sezonu öncesi ilçede mahalle yollarını inceledi.

İl genelinde yol bakım, onarım ve asfaltlama programını hummalı bir şekilde yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesinde Ballıca-TCK ve Dereköy-Ballıca yollarını yenilemiş ve 6 kilometre uzunluğundaki yolu kullanışlı hale getirmişti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, şimdi de 2 kilometre uzunluğundaki Dereköy-Erdelli ve 6 kilometre uzunluğundaki Mecidiye-Dereköy hattında yol yapım çalışmasını başlattı. Yetkililer, çalışmanın tamamlanmasıyla Akhisarlıların yepyeni ve kullanışlı yollara kavuşacağını belirtti.

Yeni yol çalışmaları planlanıyor

Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı asfalt sezonu öncesi programa alınacak yolların belirlenmesi için de çalışmalarına şimdiden başladı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Şube Müdürü Fevzi Demir, Akhisar ilçesini ziyaret ederek Akselendi, Çamönü ve Selcikli mahallelerindeki yolları inceledi. Demir’e ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri ve ilçedeki Fen İşleri Daire Başkanlığı sorumluları eşlik etti.

Başkan Ergün hassasiyet gösteriyor

Sorunlu olan, asfalt ve parke taşı döşenmesi gereken yolların durumu ile ilgili Ensivri ve mahalle muhtarlarından bilgi alan Yol Şube Müdürü Fevzi Demir, muhtarlara il genelinde sorunlu yol kalmaması için çalıştıklarını, Akhisar’da da tüm köylerin yollarının düzenleneceğinin müjdesini verdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bahar aylarıyla birlikte asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarının başlatılması noktasında kendilerine talimat verdiğini belirten Demir, “Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, sorunlu yol kalmaması konusunda büyük hassasiyet gösteriyor. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz” dedi.

Muhtarlardan teşekkür

Yol Şube Müdürü Fevzi Demir ve Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri’yi mahallelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden mahalle muhtarları da, yolların önemli ölçüde tamamlandığını, yalnızca birkaç eksiklerin olduğunu ifade ettiler. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ilgilerinden dolayı teşekkür de eden muhtarlar, son 2 yıldır yapılan çalışmaların kendilerini mutlu ettiği konusunda görüş belirttiler.