Şehirdeki park ve yeşil alanlara yerleştirilen 'Mamamatik' otomatları ile minik dostlar bu kış mama ve su bulmakta zorlanmayacak, aynı zamanda plastik şişelerin doğaya zarar vermesi engellenecek.  

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sokakta su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını düşünen ve bu kapsamda yenilikçi projelerden birini daha hayata geçiren Akhisar Belediyesi, güneş enerjisiyle çalışan, mamamatik otomatlarını ilk etapta Akhisar Belediyesi hizmet binası önüne ve Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanına noktalarına yerleştirildi.

Hem sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını giderilirken hem de doğaya zararlı plastik atıklarının geri dönüşüme kazandırılacağının belirten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Şehrimizde iki noktada deneme amaçlı başlattığımız “Mamamatik” uygulaması ile sokakta yaşayan can dostlarımızın yiyecek ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da doğaya zararlı plastik atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Çünkü Akhisar hepimizin yaşam alanı. Önümüzdeki günlerde mamamatiklerimizin sayısını arttıracağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.