Akhisarpress.com - 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Akhisar Milli egemenlik meydanında İlçe spor Müdürlüğünün çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra CHP' liler Atatürk anıtına çiçek koyarak burada biten tören daha sonra stadyumunda devam etti. Kutlama Burada günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan şube Müdürü Adem Sügürşöyle konuştu

"Sevgili gençler...

Hiçbir beraberlik, hiçbir kutlama genlerle beraber olmak kadar yürek kabartıcı, hiçbir etkinlik gençlerin gözündeki ışığa ve umuda şahit olmak kadar, mutluluk verici olamaz.

İdrak etmekte olduğumuz bu gençlik ve spor bayramında son derece duygu yüklü ve heyecanlıyım. Gözlerinizdeki bu ışık hiç sönmesin, birlik, beraberlik ve kardeşliğiniz daim olsun. Allah bahtınızı açık etsin. Muhteşem mazimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919'un yıldönümünde hem mazinin hemde geleceğin muhasebesini birlikte yapan siz gençler, aydınlık yarınların umut ışığını ruhunuzda taşıyorsunuz.

Bugün burada bizi buluşturan, yüzyıllar boyu farklı inanç ve uygarlıklara ev sahipliği yapan bu cennet vatanımızın şanına yakışır birlik, beraberliğimizdir. Evrensel ölçekli düşünemeyenler gençliğimizi kısır döngülere mahkum etmeye çalışanlar, gençliğimizi ayartmaktan umudunu yitirmiştir. Geçmişte bu tarz ayrışmaların bedelleri büyük acılarla ödendi. Elleri kalem tutması gereken gençlerin eline, suç aletleri verildi, suça azmettirildi. Size daima güvendik; güvenmeye de devam edeceğiz. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Sizi ne kadar dinlesek azdır. Sizi ne kadar sevsek, sahiplensek azdır.

Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azim ve kararlılığınız bu ülkenin en büyük teminatıdır. Siz gençlerin bu ülkeye, bu medeniyete, bu kutsal misyona aidiyet bağlarınızın güçlü olması, yarınlarımızın huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir Gençlik, yüreklerin dolup taşmasıdır; gençlik aşktır; gençlik heyecandır. Ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakeme ve muhasebedir. Geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır.

Bunu başarmanın yolu yüreklerinizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle, yüce ideallerle doldurmaktan geçer. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki, reddi miras edenler, hakikatin izini süremeyenler, hangi tarihi zemine ayak bastığını fark edemeyenler, nasıl bir mirasa sahip olduğunu bilmeyenler, kendi geleceklerini de, ülkenin geleceğini de inşa edemezler.

"Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu hedefinden hareketle bizler de, siz gençlerin hizmetkarı olmak üzere bu yolda ilerlemeye kararlıyız Akhisar Gençliği bilinçlidir, kendi değerlerine sahip çıkar, kısır çekişmelere prim vermez, büyük düşünür. Bunun en açık göstergesi Süper Ligin tek ilçe takımı olan Akhisar Belediye Sporumuzdur. Egenin tek incisi olan Akhisar Belediye Sporumuz siz bilinçli gençlerin omuzlarında yükseldi ve yükselmeye de devam edecektir. Bizi kasaba takımı gibi görenlerin kulakları çınlasın.. Basketbol takımımız da 1. Lig yolunda büyük mesafeler kat etmiş ve eminim bunu başaracaktır Büyük düşünmeye devam edin sevgili gençler Önümüzdeki sezon Avrupa Kupalarında söz sahibi bir Akhisar Belediyespor hedefliyoruz. İki yıl önce Bankasya'dan düşmemek için mücadele ediyorduk, ertesi yıl Bankasya Şampiyonu olduk. Bu yıl da Süper Lig'den düşmemek için mücadele verdik ve başardık. Önümüzdeki yıl hedefimiz şampiyon olmak sevgili gençler... bu kesinlikle bir hayal değil, buna inanın” dedi. 19 mayıs kutlamalarında liseler arası bayan ve erkek koşu, bayan ve erkek penaltı ve halat çekme yarışları düzenlendi. Bu yarışmada dereceye girenlere kupaları takdim edildi.