Akhisarpress.com

 

Akhisar’da sanayinin ilk temellerini atanların arasında bulunan, İzmir’de ikamet eden  Kayhan Ergun (80) doğduğu  şehirde toprağa verildi. Akhisar’da Ergun Kriko A.Ş. fabrikasını kuran, Kayhan Ergun  Anadolu Endüstri Meslek ve Endüstri Meslek  Lisesine 18 derslik bir ek binası kazandırdı. 


                1932 yılında Akhisar’da doğan Kayhan Ergun, ilk ve orta tahsilini Akhisar’da tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Muhtelif şantiyelerde iş makineleri tamiratı üzerine çalışan Kayhan  Ergun, 1955 yılında kendi atölyesini kurdu. Ergun, 1963 yılında hobi olarak imal ettiği krikonun, 1970 yılında fabrikasyon üretimine başladı. 1985 yılına kadar 2 ton ile 150 ton aralığında hidrolik kriko imalatı yapılan fabrikada Askeri hava üssüne, F16 kaldırma jakları ve topuk jaklarının imalatı, 1983 yılından sonra Mercedes, BMW, Ford, Chreysler, MAN kamyonlarının şoför kabinlerinin devirme pompa ve silindirlerinin üretimlerinin yapıldığı Ergun Kriko A.Ş. 1999 yılında bir Hollanda firmasına devredildi. Kayhan Ergun Emekliye ayrılarak İzmir’e yerleşti.


                 Akhisar’la ilişkilerini hiçbir zaman kesmeyen Kayhan Ergun, iş hayatı döneminde ara elaman sıkıntısını çektiği için, Akhisar Endüstri Meslek Lisesinin daha da gelişmesi için, ihtiyaç olan  18 Derslik bir modern ek bina yaptırdı. 8 aylık dönemde her hafta Akhisar’a gelerek binanın yapımını bizzat denetledi. Günün Valisi Refik Aslan Öztürk’ten  büyük destek gören ve temeli birlikte attıkları ek bina 8 ay sonra Bülent Arınç’ın da katılımı ile eğitime ve öğretime açıldı.


                80 yaşında İzmir’de hayatını kaybeden, Meral Ergun’un 53 yıllık hayat arkadaşı, Nazire Ergun ve Neşe Cengiz’in  babaları Kayhan Ergun, İzmir-Alsancak Hocazade camiinde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazı sonrası, Akhisar’a getirilerek Suyolu aile mezarlığında çok sayıda Akhisarlının katılımı ile toprağa verildi.


               Akhisar’da işçi dostu olarak bilinen, okul yaptıran Kayhan Ergun’un Suyolu mezarlığındaki defin töreninde Disk’e bağlı Bileşik Metal İş Sendikası Yönetim Kurulunun çelengi dikkat çekerken,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden, Endüstri Meslek Lisesi müdürlüğünden ve Akhisar ilçe yöneticilerinin bulunmaması da ayrıca dikkat çekti.