Akhisarpress.com - Akhisar emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri şehrin Pazar günlerinde halkı hırsızlara karşı aydınlatmak için el ilanı dağıtıyor.

Akhisar'da haftanın üç günü Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri bir ay boyunca pazara gelen her vatandaşa el ilanları dağıtılacağı açıklandı. Projenin başladığı ilk gün de Çarşamba pazarında para çantası çalınan bayana yardımcı olan ekip, cüzdanın içindeki para alınmış olarak buldu. Hırsız arama çalışmaları diğer güvenlik ekiplerince başladı.

Toplum Destekli Polislik Büro Emirliğinin ikisi bayan Hebile Turhan, Rukiye Yalnız ve Remzi Köse, soğuk bir havaya rağmen Pazar gelen ver vatandaşa el ilanları verilirken, çantalarına sahip çıkın diye de uyarıda bulundular. Dağıtılan el ilanlarında, çizilen karikatürlerle uyarılarda bulunuluyor. Pazar Güvenliği başlığı taşıyan el ilanlarında, “ Pazara giderken yanınızda değerli eşya bulundurmayınız”, “Yanınızda gereğinden fazla para bulundurmayınız.”, “Alışveriş yaparken çantanızı, Pazar arabanızı veya çocuğunuzu önünüze alınız.”, “Çevrenize karşı duyarlı ve dikkatli olunuz.” Cümleleri bulunuyor.

Ekipten Remzi Köse, “Polis arkadaşlarım ile halkı uyarıcı el ilanları dağıtırken, bir bayan yanıma geldi. Para çantasını çaldıklarını, alışveriş yaptığı için çantasında az para kaldığını, fakat içinde öğrenci kimliği olduğunu, hafta sonunda o kimlikle sınava gireceği için üzüldüğünü gördüm. Önce Sınava gireceği Yüksek Okul müdürlüğüne durumu aktardım. Daha sonra pazardaki yaptığımız araştırmada, para çantasını içindeki çok az olan paranın alınıp bir tezgahın altına atılmış olarak bulduk. Öğrenci kimliğini bulan bayan sevindi. Bu yüzden özellikle pazara gelen vatandaşları uyarmak için ekip olarak bir ay boyunca haftanın 3 günü açılan Pazar yerlerinde bu uyarıcı el ilanlarını dağıtacağız.” Dedi.