10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Akhisar İlçe Emniyeti Milli Egemenlik meydanında çelenk sunma töreni düzenledi.

İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar ve Akhisar Emniyet mensuplarının katıldığı törende Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ise tören son buldu.

Akhisar’ın Suç Oranında %30 Düşüş Var

Törenin ardından Polis lokaline geçen İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar burada basın mensuplarına kısa bir demeç verdi. Akhisar’ın son 2 ayda suç oranında ciddi düşüşlerin olduğuna vurgu yapan Müdür Pınar,  “Son iki ayda genel suçlarda %15, hırsızlık yani mala karşı yapılan suçlarda ise %30 bir düşüş söz konusu. Bu bizim için iyi bir rakam, önemli olan bu başarıyı devam ettirmek. Akhisar Emniyeti olarak Her şey Akhisar için diye bir sloganımız var,  arkadaşlarımız ile birlikte tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Çünkü biz hepimiz gelip geçiciyiz. Görev süremiz dolunca hepimiz buradan gideceğiz, önemli olan kaldığımız süre içerisinde, teşkilat olara üstümüze düşeni yapıp vatandaşlarımızın derdine melhem olmak ve derdine ortak olmak. Vatandaşın polisten tek bir beklentisi var. Aradığında polisin ivedi bir şekilde yanına gelmesi ve derdine derman olması başkada bir beklentisi yok polisten. Bizde göreve geldiğimiz andan itibaren 155 hizmetlerimiz ile bunu sağladık.” Dedi.

Son bir yıl içerisinde Akhisar’ın çok hareketli zamanlar geçirdiğini dile getiren Engin Pınar, “Bildiğiniz gibi Akhisar’da son bir yıl içerisinde çok olaylar yaşadık. Özelliklede geçtiğimiz ay meydana gelen yanmış bayan cesedi, yolların kapanması ve Cumhurbaşkanımıza hakaret gibi Türkiye’nin her yerinde olan olaylar Akhisar’ımızda da gerçekleşti. Buda bizi bazı konularda tedirgin ediyor. Önemli olan polisimizin ve vatandaşlarımızın sağduyulu davranması.” Dedi.

Akhisar’a Yeni Emniyet Binası

Akhisar’da yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve bu yıl bitirilmesi planlanan Yeni hizmet binasında ise sona gelindiğini söyleyen Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, “Yeni Hizmet binamızın kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Şuanda dış cephe çalışmaları sürüyor. Umuyoruz ki 2 ay içerisinde binamızı teslim alırız.” Dedi.

Akhisar’ın Mobesse Sorunu

Polis lokalinde basın mensuplarının sorularına yanıt veren İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar’a mobesse sisteminin en yakın zamanda kurulacağının müjdesini verdi. Pınar, “Akhisar’da yaşadığımız en büyük problem mobesse sisteminin olmaması.  İnşallah yeni hizmet binamızı teslim aldığımız tarihte mobesse kameralarımızı da kurmuş olup, vatandaşlarımızın derdine deva olacağız.” Açıklamasını yaptı.