Akhisar’da son olarak  Mersin’de vahşice, öldürülen  Özgecan ve diğer kadın cinayetleri için kadınlı erkekli yüzlerce kişi isyanını dile getirdiler.

Demokrasi Platformu önderliğinde  düzenlenen yürüyüşte, “Mısır’da öldürülen esma için de, son olarak  Mersin’de  vahşice katledilen Özgecan için de  sokaktayız” diye haykırdılar. Yürüyüş sonrası  yapılan basın açıklaması ile  yürüyüş  olaysız sona erdi.

Kucağında  minicik bebeği ile,  pusetinde çocuğu ile, başları açık ve kapalı yüzlerce kadının ilk sıralarda yer aldığı kadınların arkasında, yine yüzlerce erkekte  yapılan eyleme destek verdiler. Sadece 5 saat içinde  organizasyona, yürüyüşün yapıldığı Şehit Teğmen Tahir Ün caddesinde alışverişe çıkmış kadınlar  ve erkeklerde katıldılar. Yol boyunca işyerlerinden ve apartmanlardan da alkışlarla destek geldi.

Daha önce Öğretmen evi önünde son bulması açıklanan yürüyüş caddenin sonundaki  Şükran Ayaz mini parkın önüne kadar devam etti. Yürüyüş boyunca sloganlarla devam eden yürüyüşün sonunda,  Basına ve Kamuoyuna başlığı taşıyan  açıklamayı 20  yaşındaki Merve Seven okudu. Basın açıklamasında, “ Kadınların öldürülmesi bir doğal afet değildir. Koruma kanunu uygulansın. Siyasiler kadın cinayetlerini kınasınlar. Ceza kanunda caydırıcı düzenlemeler bir an önce yapılsın. Ne yazık ki 2 kez  mecliste  atılması gereken adımlar ret edildi. Biz  Mısır’da öldürülen Esma içinde,  son olarak Özgecan ve diğer  kadın cinayetleri için sokağa çıkıyoruz. Ve çıkmaya devam edeceğiz. Birileri gibi  sadece Esma demiyoruz. Biz bütün katledilen kadınlar için  buradayız. Günde 5 kadını öldürerek elimizden alan kadın düşmanı, gerici, tecavüzcü zihniyet Özgecan’ın  da hayatını çaldı.  Bu katili destekleyen erkek şiddetidir. Katilleri aklayanlar, kadınların kahkahasından korkanlar, mini etek giydi diye tecavüzü meşrulaştırmaya çalışanlar, kadın-erkek eşit değildir diyenlere karşı sesimizi yükseltip direneceğiz. Akhisar Demokrasi platformu bileşenleri olarak Özgecan’ın nezdinde tüm kadınları ve  aklı başında erkekleri şiddete hayır demeye, direnmeye çağırıyoruz. Yaşasın kadın dayanışması.” Deniyor.