Bugün Ankara’da sivil toplum kuruluşlarının mitinginde yaşanan patlamalar nedeni ile  Akhisar’da yürüyüş ve oturma eylemi yapıldı.

Akhisar Savaş Karşıtı Platformunun düzenlediği yürüyüşe çeşitli sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 100 kişilik gurupTahirün Caddesi’nde yapılan ve yürüyüş ve oturma eylemi sonrasında basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını Mehmet Curaoğlu okudu. 

Her türlü savaş ve şiddete karşı olduklarını dile getiren Curaoğlu, “Döktüğünüz kan, kıydığınız canlar yetmedi mi? İktidar hırsınız daha kaç fidanı yok edecek?

Bu gün barışı, kardeşliği, emeği savunanlara, bir saldırı daha yapıldı. Bu saldırıyı, tanımlamakta bile güçlük çekiyoruz. Katliamlar, ROBOSKİ’de başladı, SURUÇ’la devam etti, bu günde bir kez daha Ankara’da yüreklerimize ateş düştü.

Daha mitinge başlamadan, Ankara garı önünde, üç kez duyulan patlamayla, hain saldırı gerçekleştirildi. Maalesef ki, onlarca arkadaşımızın hayatını kaybettiğini, yüzlerce arkadaşımızın yaralı olduğu haberlerini alıyoruz.

KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Barış güçlerinin çağrısıyla Ankara’da yapılacak barış mitingi için ülkemizden pek çok insan Ankara’ya akın etti. Ne kadar manidardır ki, “ Eylem için izin verdik” diyen Ankara valiliği ve iktidar toplanma yerinde doğru dürüst güvenlik önleme bile almamıştı.

Kendine yandaşlarına yapılan müdahale ve eylemler de kim olursa olsun, inine de girse bulacağız diyen iktidar bu “Puştça” saldırıda ne yapacak? Biz emek güçlerine ve halka yapılan bu saldırı karşısında iktidarın nasıl bir tutum alacağını bilmekle beraber bekliyoruz.

Yapılan haince saldırının failleri, azmettiricileri, bulunana gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemlerimize ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Katillerin faşizmin savaş çığırtkanlarının çabalarını boşa çıkarıncaya kadar eylemlerimize ve barışı savunmaya devam edeceğiz. İnadını Barış! Boğazımız düğümleniyor, söyleyecek bir söz bulamıyoruz”  açıklamasını yaptı.