Akhisarpress.com - Akhisar’da sabah 06.30 sıralarında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Akhisar’da 29 farklı noktada, Aydın ve Denizli illerinde toplam 31 farklı noktada eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından helikopter destekli gerçekleştirilen operasyonda 34 kişi tutuklandı.

Akhisar ilçesi genelinde yapılan aramalarda 90 gram esrar maddesi, 5 gram bonzai, 66 uyuşturucu hap, 2 adet av tüfeği, 1 adet namlusu kısaltılmış tüfek ele geçirildi.

Öte yandan 15.08.2012 tarihinde Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın neticesinde şimdiye kadar değişik miktar ve sayı ve nitelikte toplam 164,619 gram esrar maddesi, 25 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği açıklandı.

Tutuklananların isimleri şu şekilde; İ. K, F.A, M.Y, P.G, S.B, E.G, M.G, T.D, M.G, F.K, H.S, İ.A, Y.E, S.K, E.A, G.Y, Ç.G, İ.A, F.U, F.E, K.A, Z.G, K.U, B.K, T.G, F.A, A.B, H.A, Ş.K, S.D, T.G, S.G, İ.G, H.T

AKHİSAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMANIN TAM METNİ;

Akhisar ilçesinde bazı şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiası üzerine 15/08/2012 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma aşamasında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yetkili mahkemeden alınan karar doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimat ve gözetimi altında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde farklı tarihlerde ve farklı farklı şüphelilerden olmak üzere değişik miktar, sayı ve nitelikte toplam 164,619 gram esrar maddesi, 25 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Ele geçirilen bu maddelerin gereğinin takdir ve ifası için Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikali sağlanmıştır.

Yine bahse konu soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yetkili mahkemeden alınan karar doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Akhisar ilçe genelinde, Aydın İli ve Denizli İllerinde 13/03/2013 günü Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Akhisar ilçe genelinde 29, Denizli ve Aydın illerinde 2 olmak üzere toplam 31 farklı adreslerde yapılan eş zamanlı aramalar neticesinde Akhisar ilçe merkezinde 35 şüpheli yakalanarak göz altına alınmış, Akhisar ilçe genelinde yapılan aramalar neticesinde değişik miktar, sayı ve nitelikte olmak üzere toplam 90 gram esrar maddesi, 5 gram bonzai tabir edilen uyuşturucu madde, 66 adet uyuşturucu hap, 2 adet av tüfeği ve 1 adet namlusu kısaltılmış tüfek ele geçirilmiştir. Ele geçirilen bu delillerin gereğinin takdir ve ifası için Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikali sağlanmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan adli işlemler sonrasında Akhisar ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alınan toplam 35 şüpheliden 1 şüpheli savunmasının alınmasına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, Cumhuriyet Başsavcılığımıza mevcutlu olarak getirilen 34 şüpheli ise Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan adli işlemler sonrasında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan tutuklanmaları talebiyle yetkili mahkemeye sevk edilmiştir.

Mahkemece yapılan sorgulama sonucu 34 şüphelinin tamamının tutuklanmalarına karar verilmiştir.

Olay ile ilgili olarak Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma devam ettirilmektedir.