Akhisar’ın Atatürk Mahallesinde bir grup vatandaşın sabah saatlerinden itibaren başlattığı yol kapatma eylemi Akhisar’ın gündemine oturdu. 

Akhisar’ın Atatürk Mahallesi 311, 356 ve civarındaki sokaklarda yaşayan vatandaşlar saat: 11.00 dan itibaren yollarının bozuk olmasından ve sürekli geçen araçlar yüzünden toz-toprak kaldırmasından dolayı yol kapa eylemi gerçekleştirdi. Yetkililerin olay yerine gelmesini isteyen vatandaşları emniyet yetkilileri bir türlü ikna edemedi. 

Olay yerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri gelmesiyle şikayetlerini ileten vatandaşlar yollarının düzeltilmesini talep ettiler. 

ÖZGÜR ÖZEL; “TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Atatürk Mahallesinde yaşanan yol kapama eyleminde mahalle sakinleri yetkili kişilerin gelmesini talep edince Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri gelmişti. Ardından Mahalle sakinleri CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’i de aramasının ardından olay yerine gelen Özgür Özel vatandaşların sorunu dinledi. Özel, Doğan Ensivri ile birlikte çözüm yolu bulacaklarını dile getirerek; “Buradaki sorunu biliyoruz. Bir süredir bize iletiliyor. Burada ki yolu Akhisar Belediyesi mi? Büyükşehir mi? yapacak belli değil di, bir süre önce nerenin yapacağı belli oldu. Büyükşehir yapacak. Büyükşehir de diyor ki önce ızgara döşeyeceğim sonrada yolu yapacağım. Biz bu işin en yakından takipçisi olacağız. Diyor ki 3 gün, 5 gün hadi 15 gün olsun sonra da asfaltı yapacağım diyor. Ben CHP’nin bir Milletvekili olarak. Taş döşesinler yada ne yaparsalar yapsınlar. İsmail Şahin ilçe başkanımız Akhisar da oturuyor.  Bayanlar burada, Muhtar burada, arkadaşlar da yapmayacağız demiyorlar yapacağız diyorlar. Biz de bunu takip edeceğiz. 15 gün içerisinde buraya ızgara döşeyip, taş döşeyip sizi bu işten kurtaracaklar. Ben Özgür Özel olarak Türkiye’nin 4 bir tarafında nasıl problemleri takip ediyorsam burayı da takip edeceğim.” Dedi.

DOĞAN ENSİVRİ; “EN KISA SÜREDE SORUNUNUZU HALLEDECEĞİZ”

Yol kapama eylemini gerçekleştiren bayanlarla konuşan Özgür Özel’in; “yapılacak işin takipçisi olacağız. 15 gün sonra yapılacak.” Sözlerinden sonra araya giren Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri; “15 gün demeyelim, neden? MASKİ’nin de bir yönetim kurulu var. MASKİ ile en kısa süre de görüşüp ızgaraları geçecek olup, 15 gün demeyelim, ama şuna inanın biz onu her zaman deriz 17 ilçesi ile biz büyükşehiriz. Her ilçesine de yatırım yapılacak. Biz yapılacak işlem ile ilgili bilgiyi muhtarımıza veririz. Bizde bunun en kısa sürede çözümlenmesini istiyoruz. Cengiz başkanımızın bu konuda hassasiyeti var. Bundan sonra mümkünse dilekçeleriniz bize de ulaşsın. En kısa sürede sorununuzu çözeceğiz.” Dedi.