Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen İlköğretim 4. sınıf öğrencilere yönelik “kentimi keşfediyorum” projesi protokolü imzalandı. Akhisar Kaymakamlığı makamında yapılan protokol törenine Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik katıldı.

Akhisar merkez ve köylerinde bulunan 2 Bin 100 ilköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisini kapsayacak proje ile şehrin kültürel yerlerini tanımaya yönelik bir eğitim ve kültür gezisi düzenleneceği böylelikle görerek tarihi öğrenecekleri belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “tabiatı gereği toprağa tutkulu olan insan, değerlerine ne kadar tutunmaya çalışsa da, kendi kültürüne yabancılaşması giderek tehlikeli bir boyut haline geliyor. Bizlere düşen en büyük sorumluluklardan biri çocuklarımıza öz değerlerini unutmadan hatırlatmaya çalışmak hatta onlar için bu değerleri yaşatmak. Bizler bu değerleri yaşatmak, şehrinin tarihini tanıtmak ve çocuklarımızı hemşehrilik bilinci kazandırmak için kentimi keşfediyorum projesini kaymakamlığımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile beraber yürütmek için imza atıyoruz. Bu projeyle öncelikle şehir ve köylerimizdeki, ilköğretim 4. sınıflarımız, şehrimizin kültürel yerlerini tanımaya yönelik bir eğitim ve kültür gezisi ile, gezerek, görerek tarihini öğrenecek” dedi.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ise yaptığı açıklamada Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bu projeyi hayta geçirdikleri için teşekkür etti.