Akhisar İlçe İnsan Hakları Kurulu Mart ayı toplantısını Kaymakam Kamil Köten başkanlığında 14 üyenin katılımıyla, Akhisar Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı Kütüphane salonunda gerçekleştirdi.


Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Özlem Kızıltaş’ın gündem maddelerinin okunmasıyla başlandı. Gündemde İnsan Hakları Kurulu danışma ve başvuru masasına gelen dilek ve şikâyetlerin, ilçe İnsan Hakları kurulunun daha önce alınan kararların değerlendirilmesi, İlçe İnsan Hakları Dilek ve şikâyet kutularına atılan dilekçelerin değerlendirilmesi görüşüldü.


İlçedeki Kurumları yakından tanıma imkânı bulduğunu vurgulayan İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Kamil Köten;” İnsan Hakları Kurulu Nisan toplantısını Akhisar Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığında yapıyoruz. Başsavcımız bugün İnsan Hakları heyetimizi misafir ettiler çok teşekkür ediyoruz. İlçemiz idare olarak, yerel yönetim olarak, adli teşkilat olarak ve sizin gibi çok güzel yönetici ve sivil toplum örgütü temsilcileri olarak bence çok güzel konjonktürde devam ediyor. Akhisar halkı daha da fazlasına layık, gereken hassasiyet tüm kurullarımızca gösteriliyor. Şuana kadar da bu son ay içerisinde hiçbir müracaat olmadı ama önceki müracaatların değerlendirmesi var. Bu vesileyle hem heyet üyelerimize teşekkür ediyorum hem de bütün kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner;” Değerli kaymakamım değerli kurul üyeleri sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Akhisar Adliyesi’nde İnsan Hakları Kurulu’nun toplanması ve bizleri ziyaret etmenizden dolayı mutluluk duyduk teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bizler de Yargı Teşkilatı olarak insan haklarının daha iyi düzeye gelmesi hususunda başta kaymakamımıza ve diğer kurum üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Katılımlarınızdan ötürü de çok teşekkür ediyorum” dedi.


Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, başkanlığındaki yapılan İnsan Hakları Kurulu Mart ayı toplantısına Kurul üyeleri Belediye Başkan yardımcısı Latif Çakmak, Feza Yavuzkasap, Tahsin Uyar, Dr. Erol Karaca, Av. Leyla Varış, Av. Kerim Tercan, Ali Çavdar, Halil İbrahim Gençyüz, Halil İbrahim Doğan, Sebahat Uzun, M. Sevinç Yonat, İhsan Gümüş, Kenan Molla katıldı.