Ev hanımlarına gelir, öğrencilere burs olarak geri dönecek etkinlik 31 Aralık gecesine kadar devam edecek. 

Yılbaşı akşamına kadar kalacak Kadın Üretici Pazarında Akhisarlı kadınlara ait el emeği örgülerin, takıların, süs eşyalarının yanı sıra organik gıda ürünler de yer alıyor. Sergileri gezerek tüm Akhisarlıları davet eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu kadın emeğine destek vermek için bu girişimi hayata geçirdiklerini belirterek, sergilerden elde edilen gelirlerin ev hanımlarına ekonomik destek ve öğrencilere burs olarak geri döneceğini söyledi. 

Bu girişimden oldukça memnun olduklarını belirten ve belirli periyotlarla tekrarlanmasını dile getiren Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ayşen Uçar, burada bulunan bir çok kadın üreticinin aynı zamanda Kadın El Emeği Pazarı’nda yer alan kadınlar olduğunu söyledi. Kadınların, emeklerini sürekli satabileceği pazarlara ihtiyaç duydukları belirten Uçar, bu konuda ilk duyarlılığı gösteren Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkür etti. 

“AKHİSAR HALKINI BU DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

Kadınların yaptıkları el emeklerini satışa sunarak, toplumsal yaşamda daha çok yer aldıklarını ve ekonomik özgürlüklerini sağladıklarını belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar’da ilk kez düzenlenen bu etkinliğin oldukça faydalı olduğunu ifade etti. Akhisar halkını bu etkinliğe destek vermeye çağıran Bakırlıoğlu, “Özellikle metropol şehirlerde bu pazarların örneklerine rastlıyoruz. Akhisar Belediyesi de bu sene ilk kez bu projeyi hayata geçirdi. Yıl içerisinde de bu organizasyonların sayısının artmasını konusunda kadınlarımız beklenti içerisindeler. Ben özellikle böyle bir etkinlik yaptıkları için Akhisar Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve yönetimine teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın ürünlerini Akhisar’ın işlek bir yerinde pazarlama ve satış konusunda yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Akhisarlıları bu dayanışmaya davet ediyor desteklerini talep ediyorum” dedi.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ”

Yılsonu için düzenlenen kadın üretici pazarına tüm Akhisarlıları davet eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Tüm Akhisarlı hemşehrilerimizi buraya bekliyoruz. Burada Akhisar Kadın Kooperatifimiz, Akhisar Kadın Derneğimiz, 8 Mart Kadın Dayanışma Derneğimiz, Halk Eğitim Merkezi’nde üretim yapan kadınlarımız ve Akhisar’da el emeklerini kazanca dönüştürmek isteyen tüm kadınlarımız yer alıyor. Kooperatifimiz ve derneklerimiz buraya gelen kadınlarla birlikte çalışmayı da istiyor. Ben de üretime dahil olmak ve ekonomik gelir elde etmek istiyorum diyen tüm kadınlarımızı stantlarımıza bekliyoruz. İleri ki yıllarda bu pazarı daha da geliştirmek için çalışacağız. Eğer halkımızdan güzel talepler gelirse yıl içerisinde belirli periyotlarda bu pazarı yeniden düzenleyebiliriz. Akhisar’da kadın üreticilerine hem destek olmak isteyen hem de normalde Akhisar’da çok bulamadığımız ürünlerden satın almak isteyen tüm vatandaşlarımızı üretici pazarımıza bekliyoruz” dedi.

“KADINLARIN ÜRETİMDE DAHA ÇOK YER ALMALARINI İSTİYORUZ”

Akhisar Kadın Kooperatifi Başkanı Hüsniye Burcu Alkın, “31 Aralık gününe kadar devam edecek bu pazara kendi yapmış olduğumuz ürünlerle katıldık. Stantlarımızda ayrıca engelli çocuklarımızın hazırladığı el emeği ürünlerin yanı sıra çay ve kahve servisimiz de var. Yaptığımız börekler, sarmalar, ekmekler ve tatlılar gibi birçok ürünümüz stantlarımızda yer alıyor. Tanıtım standımıza herkesi bekliyoruz. Burada bir form hazırladık; iş ortağı olarak aramıza katılmak isteyen yeni arkadaşları da aramızda görmeyi çok isteriz. Çünkü daha kalabalık bir aile olmak ve kadınların üretimde daha çok yer almalarını istiyoruz” dedi. 

Akhisar Kadın Kooperatifi üyelerinden Fatma Kocabıyıkoğlu ise bu büyük aileyi tanımak isteyen herkesi standa davet etti. Akhisar Kadın Kooperatifi üyelerinden Sultan Koç Sabancı bu pazarın Akhisar’a yeni bir hava, nefes getirdiği için Akhisar Belediyesi’ne teşekkür ederek bütün girişimci kadınları standa beklediğini kaydetti.