Akhisar, 19 Eylül Gaziler Günü'nü coşkuyla kutladı. Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen çelenk törenine, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Personel Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, Gazi ve Şehit aileleri dernekleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda gazi ile şehit yakını katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın Belediye Bandosu eşliğinde okunmasıyla başladı. Ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava İkmal Üsteğmen Mesut Kılıç yaptı. Kılıç, Gaziler Günü'nün, 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e verilen Gazilik unvanının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, gazilerin vatan ve millet için gösterdiği fedakarlıkları vurguladı.

Gazi Ortaokulu öğrencileri Berrak Üzüm ve Şevval Akyüz, duygusal şiirler okuyarak, gazilere olan saygı ve minnetlerini dile getirdiler.

Gaziler adına konuşma yapan Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, gazilerin kutsal vatan topraklarını korumak için gösterdiği cesareti ve fedakarlığı vurgulayarak, "Bugün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Türkiye Cumhuriyetinin essiz önderi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı verildiği günün yıldönümüdür. Türk Ulusunun bu mutlu gününü kutlamanın heyecanını içindeyim. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazi arkadaşlarıma sağlık ve sıhhat diliyorum" dedi.

Törenin ardından, protokol üyeleri Kore Gazisi Niyazi Kavalalıoğlu'nu ziyaret ederek ellerini öptüler. Daha sonra Muharip Gaziler Derneği'ne yapılan ziyaret ile Gaziler Günü kutlamaları sona erdi. Gaziler, Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü ile Gaziler Derneği'ne doğru ilerlediler.