Akhisar’da yeni Emniyet Müdürü Engin Pınar’ın göreve başlamasından sonra ilçede kask denetimleri olağanüstü seviyeye çıkarıldı. 

Emniyet Müdürü Engin Pınar’ın talimatıyla özellikle bugün tüm polisler Tahir Ün Caddesi, 1. Ve 2. Nakliye Caddesi üzerindeki sokak başlarında adeta kasksız sürücü avına çıktı. 

Motosiklet, Şarjlı bisiklet sürücüleri ve arkasındaki yolculara kadar uygulanan kask cezası uygulaması vatandaşları da çileden çıkardı. Bazı vatandaşlar Emniyet Müdürünün gövde gösterisi yaptığını hırsızların ve uyuşturucu satıcılarının kol gezdiği Akhisar’da tüm polislerin kask uygulaması yapmasının anlamsız olduğunu söyledi. 

Vatandaşlar özellikle kask uygulamasına gösterilen önemin gençleri hedef alan bonzai konusunda beklediklerini söylediler. 

POLİSLER BİLE ÇİLEDEN ÇIKTI

Uygulamaya katılan bazı polisler bile kazalara gidemediklerini, diğer konulara yetişemediklerini belirterek kask uygulamasının bu kadar da olmaması gerektiğini vurguladı. Bunun da ötesinde “Amirlerin bazılarının polislere şu kadar ceza keseceksin emrini verdiği de söyleniyor.”

Bazı vatandaşlar ise yapılan bu uygulamaları üst düzey mercilere şikayet edeceklerini, emniyetin yaptığı bu işlemlerin doğru olmadığını dile getirdi. 

Akhisar Haber, Press Haber