Akhisar şehir merkezinden geçen Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları, şehir dışına alınma projesi hızla ilerliyor. Konu ile ilgili verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, tren yolunun şehir dışına alınmasının ardından demiryolu geçitlerinin tarih olacağına vurgu yaptı.

AKHİSAR BÜTÜN ŞEHİR OLACAK
Şehri ikiye bölen demiryolunun kalkması ile bölünmüş iki parça haline görünen Akhisar’ın artık bütün şehir olacağını dile getiren Milletvekili Uğur Aydemir; “şehrimizde telaffuz edilen demiryolunun üstü, demiryolunun altı sözleri artık son bulacaktır. Projenin yüzde 20’lik aşaması tamamlandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. Demiryolunun şehir dışına alınması ile yol 2 buçuk kilometre daha kısalacaktır. Yeni yapılan demiryolu toplamda 12 kilometredir” dedi.

Mevcut çalışmaların Dayıoğlu Mahallesi mevkiinde yapıldığını belirten Milletvekili Aydemir; şuanki çalışmanın yine Akhisar çevresinden geçecek olan Otoban ile Demiryolunun kesiştiği köprülerin ve alt geçitlerin yapıldığına vurgu yaparak çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti. Projenin tamamlanması için projeyi yakından takip ettiklerini belirten Aydemir, Akhisar’ın geleceğine yatırımların hızla devam edeceğine vurgu yaptı.