EĞİTİM-SEN’nin  Türkiye genelinde “Birleşik Haziran Hareketi” eylemi kapsamında,Cuma günü  Akhisar’da  yapılan, olaysız sona eren yürüyüş ve sonunda yapılan basın  açıklamalarından sonra, Emniyet güçlerinin çektiği videoları izleyen Cumhuriyet Savcılığı  2 Üniversite öğrencisini Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri  gerekçesiyle göz altına alınma talimatı verdi. 

Eskişehir  Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Özgür Erhun (19) ile  Kocaeli Üniversitesi Deniz İşletmeleri son sınıf öğrencisi Şafak Kurt (24), arandıklarını öğrenince  Akhisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine gelerek teslim oldular.

Burada ifadeleri alındıktan sonra,Akhisar Adliye sarayında nöbetçi  Cumhuriyet savcısına götürüldüler. Cumhuriyet Savcısı tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk etti. Şafak Kurt tutuklandı. Özgür Erhun, şartlı olarak salındı.  CHP Milletvekili Özgür  Özel ve sayıları 10 bulan avukatlar, Erhun ve Kurt aileleri, çok sayıda CHP’li, Alevi Dernekleri yönetici ve üyeleri önce Akhisar emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şubesi önünde, daha sonra yine toplu olarak Adliye sarayına gittiler. Adliye sarayı önünde CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel gazetecilere bir açıklama yaptı.