Akhisar Adliyesinde görülen davada toplamda 6 kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşına çıktı.

Bu gün  Akhisar Adliyesi 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava da Akhisarlı 6 genç tekrardan savunması alındı. Daha önce 2 defa hakim karşına çıkan 24 yaşındaki Şafak Kurt ve Özgür Erhun 3. Defa çıktığı mahkemede, 4 liseli gence aynı konuda açılan davalar ile dosyasının birleşmesinden dolayı duruşması tekrardan ertelendi.

Bu günkü mahkemede hakim karşısına çıkan 4 liseli gencin savunması alındıktan sonra iki davanın birleşmesinden sonra duruşma 20 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Mahkeme sonunda duruşma ve gelişmeler hakkında bilgilendirme de bulunan Şafak Kurt’un Avukatı Zeynel Kaya yaptığı açıklamada; “Bu duruşmada çok öneli bir sonuç beklemiyorduk. Yaşı küçük 4 çocuk hakkında açılan dava ile birleştirilmesi karar verildi. Bu duruşmada çocukların savunmaları alındı. Bazı eksiklikler vardı. Bu eksikliklerin tamamlanması için 20 Ocak gününe duruşma ertelendi. Önemli bir gelişme olmazsa bu duruşma da karar çıkma ihtimali var. Umarım bu karar Türkiye için demokratik yargı kararı yönünde isteğimiz budur. Bekleyip göreceğiz.” Dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine emsal teşkil eden bir davanın şuana kadar olmadığından bahseden Avukat Zeynel Kaya; “Şuana kadar buradaki davaya emsal teşkil edecek bir davanın olduğu konusunda bir bilgimiz yok. Avrupa İnsan Haklarında, ifade özgürlüğü konusunda içtihatlar var. Bizim açımızdan fikir açısı olacağını düşünüyoruz. Özellikle kamu görevlilerine ve politik nitelikteki kişilere karşı yöneltilen eleştirilerdeki sınırların, mümkün olduğunca dar tutulması kararların bu davada da etkili olmasını umuyoruz.” Dedi.