Akhisar’ın en önemli köy yolları arasındaki, Çağlak yolu,  ağır yük taşıyan kamyonlarca sık kullanılması nedeni ile bozuldu.   Bozulan yolun araç geçişleri sırasında çıkardığı  toz ise zeytin ağaçlarına zarar verdi. 

En son 1983 yılında asfaltlanan yoldan çıkan toz, yol  kenarında bulunan tarlalardaki, zeytinlikler,  çamlar, ve tahıl dikili arazileri kar yağmış gibi beyaza  dönüştürüyor. Genç zeytinliklerde ağaçlar kurumaya başladı. Çevre köy sakinleri çalmadık kapı  bırakmadıklarını  söylüyorlar.

Yol üzerinde zeytinliği olan 49 yaşındaki Adem Çoban , “Bu yol üzerinde  Akhisar’dan  hemen çıkışta  Kent Ormanından sonra  Caltıkcukur, Şehitler, Çoruk, Topluca, Yayakırıldık, Kavakalan gibi  15’i geçkin eski köy şimdi mahalle olan yerleşim yarı var. Devamında bu yol Gördes ilçesine bağlanıyor. Bu yerlerde yaşayan biz köylüler zaman zaman  haftada  3-4 kez bu yolu kullanıyoruz. Özel araçlar sanayiden kurtulamıyor. Zeytin ağaçlarımız yolun bozuk olmasından dolayı çıkan yoğun tozdan kurumaya başladılar. Yolun yapımını Büyükşehir belediyesi yapması gerekiyor. Bazı köylüler aylarca ilgilenilmediği halde, yolu kapama girişiminde bunmak istiyorlar. Yetkililerin bir an önce  bu sorunu gidermeleri gerekir.” Diyor.

Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatör başkanı Doğan Ensivri, “Yolun  kalıcı olarak  beton asfalt yapımı için  alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İhale yaparak en iyi şekilde 12 kilometrelik bölümünü sıcak  asfalt, mıcır tesisleri sonrası bölümü olan 17 kilometrelik katlı yüzey kaplama   yapılmasını gerçekleştirmeyi  planladık.  Önümüzdeki günlerde yapacağımız ihale sonrası Kamu İhale Kurumuna (KİK) müracaat olmazsa  en geç 1 ay içinde yapım başlar. Yoldan geçen çok ağır tonajlı  kamyonlarında  ağırlık kontrollerinin yapılması gerekir. Ne kadar  sağlam ve kalıcı asfalt yapılırsa yapılsın sınırları aşan ağırlık taşıyan  kamyonların geçmesi ile yol tekrar bozulabilir. Bunun için  koordinasyonlu olarak  tedbirlerin alınması  yarar sağlayacağı inancındayım.” Dedi.    

Kaymakam Kaan Peker’in konu hakkında bu gün  genişletilmiş bir toplantı yapacağı  açıklandı.