Akhisar’da bugün görülmeye başlanacak olan Soma davası öncesinde ortalık karıştı. Akhisar Kaymakamlığından bir hafta önce izin aldıklarını belirten Birleşik Haziran Hareketi ve Sosyal Haklar Derneği barikatların ardına kurmuş oldukları gölgelik çadırları polis kuvvetleri yıktı.

HDP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ABDULLAH LEVENT TÜZEL AKHİSAR’A GELDİ

Akhisar da görülecek Soma davası öncesinde Akhisar’a gelen ve davayı takip edecek olan Hukukçu HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel Emniyet Güçleri ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile görüştü. Sakıncalı bir durum olmadığını sadece oturup sohbet edildiğini, gelen misafirlere yardımcı olmak maçlı kurulan gölgelik ve çay ocağının izinli olmasına rağmen kaldırılmasının yanlış olduğunu Vali Erdoğan Bektaş’a iletti.

YIKIM TEBLİĞİNİ KİMSE ALMADI

Akhisar Emniyet güçlerinin Kaymakamlığın gölgelik iznini iptal ettiğini ve bunun neticesinde sorumlu kişilere imza karşılığında tebliği bildirmek istediklerini dile getirdiler. Sorumlu kimsenin bulunmadığını ve tebliği kimsenin alamayacağını ve gece yarısı hiçbir iznin bozulamayacağını dile getiren Birleşik Haziran Hareketi ve Sosyal Haklar Derneği üyeleri tebliği kabul etmeyerek gölgeliklerinde indirilmesine, yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini dile getirdiler.

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖREN OLAYA MÜDALE ETTİ ve VALİ’Yİ ARADI

Olayın vatandaşlar tarafından saat 03.00 sularında sosyal medyada paylaşması sonucu olayla ilgili haberi olan CHP Manisa Milletvekilli Hasan Ören, Manisa’dan Akhisar’a gelerek gurup üyeleri ve Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Hasan Ören; “Hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde müdahale etmeyi düşünüyorlar. Kesinlikle izin vermeyiz. Eğer bir Milletvekilini, halkın Vekilini çiğneyeceklerse buyursunlar gelsinler en ön sırada ben olacağım. Derhal Vali ile görüşeceğim” dedi. Açıklamanın ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile telefonda görüşen Milletvekili Hasan Ören, çok az sayıda kişinin olay yerinde olduğunu ve çadırların değil gölgeliklerin olduğunu dile getirdi. Hasan Ören aynı zamanda Manisa’dan olayı incelemek için Akhisar’a geldiğini ve tehdit içerikli bir unsurun olmadığını dile getirdiği Vali Bektaş’ı Akhisar’a davet etti. Olayı yerinde görmesini ve ona göre karar vermesini rica etti.

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL VALİ’Yİ ARADI

Olayların hızla sosyal medyada yayınlamasından sonra CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı aradığı ve yapılanın yanlış olduğunu o yüzde de gerekli talimatların verilerek müdahalenin durulmasını talep ettiği söyleniyor. İddialara göre Özgür Özel ile Vali Erdoğan Bektaş arasında hararetli bir konuşma geçti ve bu konuşmanın sonrasında Özgür Özel sosyal paylaşım sitesi Twitter da;

“Vali Bey'e "paranoya ile devlet yönetilmez" dedim zoruna gitti. Koca DEVLET gecenin 2'sinde bu gölgelikle uğraşır mı?” diye bir tweet yayınladı.

POLİS MİLLETVEKİLİNİ, VATANDAŞLARI VE GÖLGELİKLERİ EZDİ GEÇTİ

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören Emniyet güçlerinin yapacağı bir müdahale esnasında gölgeliklerin önünde kalkan olacağını ve izin vermeyeceğini dile getirmesi sonucu gelen talimat sonrasında çevik kuvvet Manisa Milletvekilini de dinlemeden 2 tane gölgeliği ve sandalyeleri yıktı geçti. Yıkım esnasında arbedenin yaşandığı ve vatandaşların çevik kuvvete engel olmaya çalıştığı gözlerden kaçmadı. Hiçbir tutuklama ya da gözaltının yaşanmadığı olayda Milletvekili Hasan Ören ateş püskürdü. Yapılan müdahalenin yanlış ve hukuksuz olduğunu dile getiren Hasan Ören Türkiye’nin diktatörce yönetildiğini dile getirdi. Hiçbir tebliğin yapılmadığı ve emniyet mensuplarının tebliği okumadan yapmış oldukları müdahaleye Birleşik Haziran Hareketi ve Sosyal Haklar Derneği üyeleri tepki gösterdi. Yapılanın zorbalık olduğunu ve hukuksuz bir müdahale yaşandığını dile getiren üyeler; “Bizlere hiçbir tebliğ yapılmadı, hatta okunmadı bile yapılan kesinlikle hukuksuz ve zorbalık bunu kabul etmemiz imkansız.” Dediler.

Müdahale sonrasında olay yerinden ayrılan Çevik Kuvvet ve Emniyet Güçleri yıktıkları çadırları da adılar. Çevik Kuvvet’in gitmesinin ardından Milletvekili Hasan Ören ve vatandaşlar battaniyelerden tekrardan gölgelik yaparak beklemeye devam ettiler.

Olay sonrası CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in attığı tweet;



VİDEO TÜM DETAYLARIYLA BİRAZDAN YAYINA GİRECEK...