Yapılan açıklamanın devamında; Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklandığı belirtildi. 

Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabilecek. Bu piknik alanlarında yakılan ateşler tamamen söndürüldükten ve kullanılan alan temizlendikten sonra piknik yeri terk edilecek.

Orman Yasasının 31 ve 32. Maddesi kapsamında olan Mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/Mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklandı.

Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları; ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri alarak, söndürme ve koruma ekiplerini kuracaklar ve orman aralarında koruma bandı oluşturacak.

Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. – TEİAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecekler, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi kesecek.

Belediyeler, Orman içi, Orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracak.

Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet Birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından, önleyici hizmetler (devriye kontrol vb ) ile yangınlara karşı müdahale de yararlanılabilecek.

İŞTE AKHİSAR’DA GİRİŞİ YASAKLANAN ORMANLAR

Ormanın Adı    : DEĞİRMEN AĞAÇLANDIRMA SAHASI
    İlçesi        : Akhisar
    Hudutları    : Alifaklı, Selcikli, Selvili, Çobanhasan, Kadıdağı, Milinge,Gökçe, Gökçeahmet,  köyleri ile Gördük çayı arasındaki Ağaçlandırma sahaları.
    Köyler        : Selvili, Selcikli, Çobanhasan, Kadıdağı, Milinge, Gökçeahmet.


Ormanın Adı    : TÜRKOĞLU AĞAÇLANDIRMA SAHASI
    İlçesi        : Akhisar
    Hudutları    : Akhisar – Gördes karayolu ile Çamönü köyü arasında kalan Ağaçlandırma sahaları
Köyler        : Hasköy, Çamönü, Dingiller, Sarnıç, Karabörklü, Karaveliler, Kobaşkıran, Çaldağ, Doğankaya

Ormanın Adı    : KAYDIRAN ORMANI
İlçesi        : Akhisar
Hudutları        :  
Kuzeyi        : Kırkağaçhududu
Doğusu    : Süleymanköyyolu
Güneyi        : Erdelli – Büknüş – Arabacı – Bozköyyolu
Batısı        : Eynas sırtları, Arabacı bozköy sırtları