Belediye Meclis salonunda düzenlenen panelde, Basın İlan Kurumu İl müdürü Kenan Tokgöz, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. A.Oğuzhan Kavaklı, yazarlar Tevfik Diker ve Bahadır Yenişehirlioğlu, gazeteci Avni Erboy, Gökçe Medya Yönetim Kurulu  Başkanı Ertan Gökçe panelist olarak katıldılar. 

Yazar Tevfik Diker’in yönettiği panelde konuşmacılar, özellikle nüfusu daha az olan yerleşim birimlerinde çıkan yerel gazetelerin  sorunlarının çok daha büyük olduğu, aşılmasının zorluklarla dolu olduğu, sadece gelirlerinin resmi ilanlar olduğu için desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Daha kaliteli ve içerikli yerel gazetelerin çıkması sağlandığı takdirde, okuyucunun da talebi olacağı belirtildi. 

Öğretim Üyesi Yrd.Doç.A.Oğuzhan Kavaklı, “Medya yerelleştikçe küresel iletişim de derinleşecektir. Yerel medya gelişme gösterdikçe nitelikli iş gücü ihtiyacı da artacaktır. Şehirlere yaşayan insanları, olaylarla ve gelişmelerle buluşturmak ilk olarak yerel medyaya düşüyor. Yerel medyanın bu görevi okuyucuyla hızlı ve sağlıklı buluşturmak önemli bir ölçüdür.”  

Basın İlan Kurumu il müdürü Kenan Tokgöz 4 yıldır görevde olduğunu, merkez ve ilçelerdeki gazeteciler ile sık sık bir araya geldiklerini belirterek, “Sizlerle hukuken bir bağımız oluştu. Akhisar’da  böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Akhisar Gündem gazetesi  Haber Koordinatörü Süleyman Kollu ve yönetimini tebrik ederken, bizlere ayrıca konukseverlik yapan Ticaret Borsası  Meclis Başkanı Alper Alhat’a şükranlarımızı sunarız.” Dedi.

Gündem Gazetesinin yaptığı anket sonunda  başarılı olan kişi ve kuruluşlara, Panelistlere özel hazırlanmış plaketler alkışlar arasında verildi.

Oda başkanlarının  ve davet edilen  konukların katıldığı panelde, Akhisar protokolünden  katılan olmaması dikkat çekti.