Sağlık Bakanlığının Akılcı İlaç Kullanımı 2014-2017 Ulusal Eylem Planı çerçevesinde; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde “Akılcı İlaç Kullanım Projesi Manisa 2015”çalışması başlatılarak akılcı ilaç kullanımını destekleyecek faaliyetlerle ilçemizde de farkındalık yaratmak, bilgi ve bilinç düzeyini arttırmak amaçlanmıştır.

Proje kapsamında Akhisar Kaymakamlığının önderliğinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 29.Bölge Manisa Eczacı Odası Akhisar Temsilciliği işbirliğiyle tüm 6. Sınıf öğrencilerine yapılması planlanan “Akılcı İlaç Kullanımı” ile ilgili bilgilendirme seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren 29.Bölge Manisa Eczacı Odası Akhisar Temsilcisi Eczacı Duygu ELMAS MUTLU; ” Akhisarlı Eczacılar olarak Akılcı İlaç Kullanımı projesine destek verdiklerini, konunun aslında çok önem arz ettiğini ve bu projeyle ilgili kendilerine düşen sorumlulukları en üst düzeyde yerine getireceklerini bildirdi. İlk seminerin verildiği  Özel Akhisar Kolejinin ardından ilçemizde yer alan 37 orta öğretim kurumunda öğrenim gören yaklaşık 3000 öğrenciye seminer vererek eğitimleri sürdüreceklerini belirtti. Seminerlerde tüm velilerimiz ve değerli meslektaşlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız; dedi.“