Akhisar’da Gezi Parkı eylemleri kapsamında 1 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen yürüyüşte dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 85 kişi hakim karşısında çıkarıldı.

Bugün sabah saat 08.30’da Akhisar Belediyesi önünde toplanan sanıklar ve onlara destek veren vatandaşlardan oluşan grup, ellerinde pankart ve dövizler ile Akhisar Adliyesine yürüdü. Saat 9.30’da başlayan duruşma öğlen saatlerine kadar devam etti. 

Kamu Görevlisine Hakaret

Şüphelilerin gerçekleştirdikleri yürüyüşlerde attıkları çeşitli sloganların, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği iddia edildi. "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçunu işledikleri gerekçesiyle hakim önüne çıktılar.

Avukatlar Reddetti

Sanık avukatları, "suç teşkil ettiği söylenen sözlerin Gezi Parkı'na ilişkin olduğu ve bu tarihte müşteki Erdoğan'ın Başbakan olduğu ve Gezi Parkı ile ilgili tasarrufun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bulunduğundan, 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan dava açılamayacağını" belirttiler. Savunmalarına devam eden avukatlar: "Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın tahammülsüz bir kişiliğe sahip olduğunu ifade ederek şunları söylediler; " Mersin'de 'Anamız ağladı' diye yakınan çiftçiye, 'Ananı da al git' diyen, gösteri hakkını kullanmak isteyen insanları, ' çapulcu' diye ifade eden, aldıkları ücretler konusunda yakınan işçi ve memurlara, 'millet yemeyip, içmeyip size mi çalışacak' diyen, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına tekme attıran ve bir madenci yakınına bizzat yumruk atmaktan kaçınmayan, Cumhurbaşkanı olduğu halde Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı gibi davranan bir müştekinin mevzubahis olduğunu" anlattılar. Erdoğan'ın Türkiye'de infial halinde söylenmiş bir kısım sözleri her yerde şikayetçi olarak dava açtığını belirten avukatlar Erdoğan'ın duruşmalara katılmamasına dikkat çektiler.

Duruşma Ertelendi

İfadelerin okunmasının ardından sanıklar, "emniyetteki ifadeleri ile mahkemede okunan ifadenin çeliştiğini ve ifadelerini avukatlarıyla görüştükten sonra vereceklerini belirterek" avukat talebinde bulundular. Bunu üzerine hakim duruşmayı 24 Şubat 2015 tarihine erteledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan sanıklara destek vermek üzere duruşmayı izleyenler arasındaydı.