3 gün sürecek olan 5. Akhisar Zeytin Şenliği görkemli başladı. Özellikle ulusal medya kurluşlarından davet edilen ekonomi muhabirlerinin karşılandığı ilk günde konuklara Ziyafet Restoran da Kuzu Çevirme, özel olarak hazırlanmış zeytinyağlı yemekler, Akhisar’a özel salamura domat zeytini ve salçası ikram edildi.

Şenliğin etkin 2. Gününde Akhisar Merkezindeki, Restore edilen tarihi Kasaphane’dekiOleakafe’deki kahvaltıdan sonra, Zeytinliova beldesi yolu üzerindeki modern ve son sistem teknoloji ile donatılan Meridyen Gıda’da5. Şenliğin açılış töreni yapıldı. Bankaların, sigorta şirketlerin, zeytin toplama, ilaçlama şirketlerinin stant açtıkları tören alanındaki açılış törenine Milletvekilleri Bülent Arınç, Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, Sakine Öz, İl ve İlçe daire amirleri, Sivil Toplum örgütleri temsilcileri, davet edilen gazeteciler, ve çok az sayıda zeytin üreticileri katılırken, AKP İl ve ilçe örgütleri ile partililer gövde gösterisi yaptılar.

Açılış töreni Bülent Arınç’ın geç gelmesi nedeniyle 1 saat 45 dakika geç başladı. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Ahlat’ın kısa konuşmasından sonra Belediye Halk Oyunları Zeybek ekibi gösteriler sundu. Vali Abdurrahman Savaş’ın konuşmasından sonra Başbakan yardımcısı Bülent Arınç yaptığı konuşmaya Bosna’da katıldığı bir konferansta Akhisar’ın çok tanındığını ve Akhisar ile Bosna arasında Ayvaz dede şenlikleri ile bir kardeşlik bağının kurulduğunu belirttikten sonra Zeytin ve zeytin yağını çok önemli olduğunu, Akhisar’ın bir merkez olduğunu söyledi.

Arınç” Yurt dışında olan bir büyüğümüz sizler onun kim olduğunu biliyorsunuz, onun tavsiyesi ile her sabah bir miktar zeytinyağına birkaç damla limon damlatıp ta içerseniz şekere v e özellikle sindirim sistemine çok iyi geldiğini öğrendik. Akhisar’daki 5. Zeytin hasat şenliğinin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Arınç milletvekilleri ve protokol fabrikada ilk sıkılacak zeytin yağı makinelerine zeytinleri özel sepetlerden döktürler. Meridyen Gıda tesislerinin hemen yanında bulunan zeytin bahçesinde de ilk hasatta Arınç, milletvekilleri, vali ve protokol ellerinde sepetlerle zeytin hasadını başlattılar.

Şenliğe davet edilen gazeteciler öğle yemeklerini Keskinoğlu Ravika köyünde yediler. Şenliğin 3. Son gününde Hüsnü Kahraman Kültür parkı içindeki zeytinlik alınana davetli gazeteciler zeytin fidanı dikecekler.