Akhisarpress.com - Akhisar’da 24. vergi haftası kutlamaları başladı. Sabah saat. 09:00’da Milli Egemenlik Meydan’ında çelenk koyma töreni ile başlayan program, sonrasında Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’i ziyareti ile devam etti.

Kaymakam Köten’i makamında ziyaret eden Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas ve vergi dairesi personeli Akhisar’ın vergi konumu ve bazı konularda sohbet etti. Ziyarette verginin kutsal olduğunu dile getiren Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, “ Vergi devletimiz için çok önemli bir katkı, Devlet kamu hizmetleri yapıyor tabi bu kamu hizmetlerinin bir bedeli vardır ve bu bedel vergilerden elde ediliyor. Vergide önemli olan adaletli bir vergi sistemidir ve tahakkuk eden verginin en iyi şekilde tahsil edilmesidir. Vergi toplarken insanlara kolaylık sağlanmalıdır diye düşünüyorum ki şu an öyle bi sorunumuzun kalmadığını düşünüyorum. Çünkü eskiden insanlar vergi öderken çok büyük zorluklar çekiyordu, sanırım şimdi o aşamaları geçtik. Şu çok büyük kolaylklar sağlanıyor. Ben tekrardan vergi haftanızı kutluyorum.” Dedi.

Kaymakam Köten ziyaretinin ardından 10:30’da Akhisarlı Yerel Basın ve Medya Mensupları Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas’ı makamında ziyaret ederek Akhisar’ın vergi potansiyeli üzerine yaklaşık yarım saatlik bir sohbet yapıldı.

Program kapsamında Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas ve vergi dairesi çalışanları Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ yı ziyaret eden Vergi dairesi heyeti, Başkan Hızlı ile uzun süre sohbet etti. Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas bir haftalık program genelinde yapılacak çeşitli aktiviteler hakkında bilgi verdi.

Program kapsamında saat 14:00’da Akhisar Esnaf Odaları temsilcilerini ağırlayan Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas, ardından Misak-ı Milli İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerini makamında ağırladı. Çocuklara çeşitli hediyeler takdim eden Anamas vergi hakkında miniklere bilgi vermeyi de ihmal etmedi.