23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları nedeni ile Akhisar'da çeşitli kutlama törenleri  düzenlendi.

Sabah saat 10.00'da Milli Egemenlik meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başlayan kutlama programı  Ticaret Odası İlkokulu'nda devam etti. Çelenk törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları Atatürk anıtına karanfil bıraktı. 

Ticaret Odası İlkokulunda düzenlenen kutlama törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava İstahkam yarbay Mehmet Kınacı, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızı, Cumhuriyet Başsavcısı: Mehmet Nadir Yağcı, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Aytaç Ballı, İlçe Jandarma KomutanıJandarma Binbaşı Mete Demir, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, yaptı. Mermer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının büyük bir değer olduğunu ifade etti. Mermer konuşmasında, "23 Nisan 1920 de Türk Milleti iradesini temsil eden birinci Büyük Millet Meclisini açmış ve Türk Halkı'nın var olma savaşı verdiği bu zorlu dönemde egemenliğini ilan etmiştir. Bu bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etti. Çünkü çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Onlar bizlerin emanetini gelecek kuşaklara aktaracak yegane varlıklarımızdır." dedi. 

23 Nisan kutlama töreninde Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının yürüttüğü sağlıklı yaşam projesi kapsamında 80 adet bisiklet öğrencilere dağıtıldı. Kutlama programı ise öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ile devam etti.