Saat 17.00’da Milli Egemenlik Meydanı’ndan hareket eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve eşi Özge Dutlulu, Türk Bayrakları ile donatılmış üzeri açık araç ve belediye bandosunun marşlarıyla şehri gezerek halkı selamladı.

Belediye araçları da bayraklarla süslenip konvoy oluşturuldu, Belediye Bandosu’nun milli mücadele ruhunu yansıtan şarkı ve marşları, ilçenin dört bir yanında yankılandı. Dutlulu çiftine alkışlarla karşılık veren Akhisarlılar, kutlamalara coşku ve gururla eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, kurtuluş meşalesinin yakıldığı günün 101. yıl dönümünde, bir kez daha sonsuz sevgi, saygı ve özlemle anıldı. 

Daha sonra saatler 19.19’u gösterdiğinde Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde belediye hoparlörü eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anıldı. Anma törenine Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve eşi Özge Dutlulu’nun yanı sıra Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve eşi Aslı Bakırlıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Umut Çavuş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci, İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın,  Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Kayserili ile Bedri Türk ve meclis üyeleri katıldı. Anma töreninde güvenli mesafe kuralına uyulmasına özen gösterildi.

Akhisarlıların da büyük ilgi gösterdiği etkinlikler, saat 21.00’da ilçenin merkez ve kırsaldaki farklı noktalarında yapılan lazer ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Evlerimizde bayraklar, yüreklerimizde coşku, 19 Mayıs ruhunu bu sene özel bir şekilde yaşadık. Her şeye rağmen, güzel günlere olan umudumuzla marşlarımızı halkımızla hep bir ağızdan söyledik. Ata’mızın açtığı yolda yılmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. Bekçisi olduğumuz Cumhuriyet'i, her daim Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle aydınlatacak ve adını sonsuza dek yaşatacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Türk gençliğini sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.