Manisa Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa hazırladıkları 2012/2 nolu Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Sertifikalı Hijyen Eğitimini Seminerinin ikincisi düzenlendi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen seminerde Manisa İl gıda ve Tarım Müdürlüğü’ne bağlı gıda ve ziraat Mühendisleri Sibel Sürüm, İbrahim Gümüş ve Selda Boyacı tarafından eğitim semineri verildi.

Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri Tebliği, ekmek israfı, İşletmelerde uyulması gereken kurallar, Gıda ve gıda Maddelerinde bulaşma ve gıda zehirlenmeleri gibi konuların işlendiği seminer, Akhisarlılar tarafından yoğun ilgi gördü. 150 yi aşkın katımcının yer aldığı seminerde açılış konuşmasını Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Erdayıoğlu yaptı.

Erdayıoğlu konuşmasında, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayınlanan 2012/2 sayılı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Sertifikalı Hijyen Eğitimini Seminerinin 2. sine hoş geldiniz. Bizler Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Akhisar’da önceliğimizi Eğitim ve Sağlıktan yana kullandık. Akhisar’ımıza Bir İlköğretim Okulu ve birde diş Hastanesi kazandırdık. Bunun yanı Sıra Akhisar’da bir çok okulun ihtiyacını karşılayarak, Devlet hastanemizin 9 kişilik olan Yoğun Bakım ünitesini 17’ye çıkardık. İlçemizde 4 yıllık Üniversite kazanan öğrencilerimize 9 ay boyunca karşılıksız burs veriyoruz. Bizler tüm bunların yanı sıra tabiî ki asıl çalışmalarımızı üyelerimiz için yapıyoruz. Çünkü bizler tüm faaliyetlerimizi onların imkanları dahilinde gerçekleştiriyoruz.” Konuşmasını yaptı.


Konuşmanın ardından Manisa İl Gıda ve Tarım Müdürlüğünce görevlendirilen gıda ve ziraat Mühendisleri Sibel Sürüm, İbrahim Gümüş ve Selda Boyacı sunumlarını gerçekleştirildi. Sunumların hemen ardından ise Sertifika sınavı gerçekleştirildi.