Akhisar’da 2012 yılında Sığır Tüberkülozu hastalığı tespit edilen 124 büyükbaş hayvan zorunlu kesime gönderildi. Hayvan sahiplerine 470.574 TL. hayvan hastalık tazminatı verildi.

Sığır tüberkülozunun zoonoz (insanlara bulaşabilen )karakterli, tüberkülozlu sığırların et ve sütleri ile insanlara bulaşma ihtimali yüksek bir hastalık olduğunu belirten Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek; “Sığır Tüberkülozu hastalığının teşhisinin genellikle mezbahalarda hayvanların kesimi sonrasında yapıldığını, resmi veteriner hekimler tarafından tüberküloz teşhisi konulan hayvanın derisi hariç tüm aksamının (karkas ve sakatat) derin çukurlar açtırılmak suretiyle dezenfekte edilerek ve gömülerek imha edildiğini, hayvanın çıktığı işletmede karantina tedbirleri uygulamaya konulduğunu ve işletmedeki 6 haftalıktan büyük tüm hayvanlara tüberkülin testi uygulandığını, test sonucu pozitif reaksiyon gösteren sığırların tazminatlı olarak zorunlu kesime tabi tutulduğunu “söyledi.

İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, 2012 yılında Sığır Tüberkülozu nedeniyle 124 büyükbaş hayvanın resmi veteriner hekimler nezaretinde tazminatlı olarak kestirildiğini ve zorunlu kesime tabi tutulan hayvanlar için, hayvan sahiplerine 470.574 TL. hayvan hastalık tazminat desteği verildiğini açıkladı.