Akhisarpress.com - Akhisar’da 11 yıldır Terziler ve Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Esnaf Odası başkanlığını yürüten Mehmet Kulaksız “Gençlerin önünü açmak için önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını” açıkladı.

Diğer yandan destekleyecekleri yeni başkan adayının da yine kendi yönetim kurulundan Sami Ekerbiçer olacağı öğrenilirken, odanın seçim tarihinin 4 Ocak 2014’te yapılacağı bildirildi.

Kulaksız odada yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği bir basın toplantısında basın mensuplarına; “Akhisar Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Esnaf Odası’na 2002 - 2013 yılları arasında aralıksız 3 dönem başkanlık yapmış bulunmaktayım.

Beraber aynı yola baş koyup kimi zaman başarılarla kimi zaman zorluklara göğüs gererek geçirdiğimiz 11 yıllık bu serüvende bana her koşulda destek ve yardımlarını esirgemeyen başta Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerim olmak üzere tüm oda üyelerime teşekkürü borç bilirim.

Geride kalan 11 yıllık süreci gözden geçirdiğimde; başkanlığımın ilk dönemini Çıraklık, ikinci dönemini Kalfalık ve son dönemini de Ustalık olarak değerlendirmekteyim.

Bugüne kadar ben ve yönetim kurulu üyelerim her alanda elimizden gelen gayreti gösterek yaptığımız çalışmalarla odamızın gelişmesini ve ileri seviyede bir konum almasmı hedefledik. Bundan sonraki süreçte sektörümüzde bulunan üyelerimiz içinden bıraktığımız bayrağı devralıp daha ileri seviyelere taşıyacağına inandığım yeni yüzlere şans vermek gerektiğini düşünüyorum.

Bu düşüncemi paylaştığım yönetim ve denetim kurulu üyelerim; Ali İhsan ÇAM, Fikri COŞKUN, Ahmet DEMÎRÖZ, İsmail YÎĞİT, Ekrem OKKALIOĞLU, Yüksel DEMİRTAŞ ile yaptığımız görüşmeler sonucu kendileri de yeni yüzlere şans vermek gerektiğini ifade ederek önümüzdeki seçimlerde aday olmayacaklarını beyan etmişlerdir.

Bilindiği üzere bugüne kadar Oda veya herhangi bir Sivil Toplum Örgütü başkanlığı seçimleri kaybederek ya da ölünceye kadar sürdürülmüştür.

Odacılık tarihinde belki de ilk defa önümüzdeki seçimlerde tekrar başkan seçilebilme potansiyelim olmasına rağmen aday olmayıp yeni bir yüzün başkan olmasını istiyorum. Yeni kazanacak başkanımıza bugüne kadar elde ettiğim tecrübeler ile odamızın gelişmesi için gereken her türlü desteği her zaman vermeye hazır olduğumu siz değerli basm mensuplan önünde beyan etmek isterim. Camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.