Akhisarpress.com - Akhisar'a bağlı Kayalıoğlu Beldesinde Sokak hayvanlarına geçici olarak bakılmak üzere modern bakımevi yapıldı.

Kayalıoğlu Belediyesi tarafından yaptırılan içerisinde 19 metrekarelik iki bakım alanı, 30 metrekare ameliyathane, 2 gözlem odası, 2 karantina odası, malzeme ve çalışan odalarının bulunduğu modern sokak hayvanları geçici bakımevinin açılışına katılan Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp hayvan severlere seslenerek, evlerde bulunan artık yiyeceklerin çöpe değil de barınaklara verilmesini istedi.

Başıboş sokak hayvanlarının beldede uzun süredir şikayet konusu olduğunu vurgulayan Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz; “Bu bakım evi söz konusu yönetmelikle tamamlandığı gibi; hayvanların sahiplendirilinceye yada alındığı ortama geri bırakılıncaya kadar rehabilite edileceği ve bu süre içerisinde geçici olarak kalacağı bir tesistir. Bakımevinde yapacağımız çalışmalar ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanlar sağlık bakımından zararsız hale getirilecek, kısırlaştırılarak çoğalmaları engellenecek, hastalıklı olanların bakımları yapılarak kayıt altına alınacak” dedi.

Tesisin açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Peygamber Efendimizin (sav) hayvan sevgisinden söz ederek, “Hayvanların korunması bakanlığımızın görevleri arasında yer alıyor. Biz, yerel yöneticilerle ortak çalışarak, bu tür barınakların yapılması, hayvanların bakımı, kısırlaştırılması ve rehabilitasyonu konusunda çalışmalar da yapıyoruz. Manisa’da şu an itibari ile 10 adet geçici hayvan barınağı oldu. Bir çok ilçede dahi bulunmayan hayvan bakımevi, Kayalıoğlu beldesinde yapılarak sokak hayvanlarının hizmetine girdi. Bu takdire şayan hizmet için Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış töreninde CHP’li milletvekili Özgür Özel’in hayvan sevgisi dikkatlerden kaçmadı. Özel burada yaptığı konuşmada; “Bugün burada çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini görüyoruz. Belediyeler mekanları yöneten ve bu mekan yönetimini de hem insan sağlığı açısından, hem en doğa açısından hem çevre açısından hem de bunu ortaklaşa kullandığımız tüm hayvanlar açısından en iyi şekilde tutmaya özen göstermesi gereken bu konuda kanuni hükümleri olan organizasyonlar, bir ülkenin demokrasisinin gelişmişliği, onun yönetimi ne kadar yerelleştirildiği ile ölçülür. Türkiye’nin beş katı belediyeye sahip olan Avrupa ülkeleri var. Çünkü halk ne kadar demokrasiye katılıyorsa, kendini yönetecekleri ne kadar seçebiliyorsa oradaki belediyecilik anlayışı, oradaki insana duyulan saygı ve ona göre yapılan hizmetler artmaktadır. Kapanacak belediyeler arasında yer alan Kayalıoğlu 1960’ların sonunda belediye olmuş ve o günden beri de başarılı hizmetlere imza atmıştır. Bugün ortaya çıkmış olan bu hizmet alanı yereldeki belediyenin ve yerelden seçilmiş bir belediye başkanının önemini vurgulamaktadır. Kayalıoğlu Akhisar’ın mahallesi olsaydı, buraya böyle bir barınak kazandırmak mümkün olmazdı. Bizim kenti birlikte paylaştığımız sevimli küçük dostlarımızın buradaki insanların vermiş oldukları vergilerle onlar için yapmış oldukları çok güzel ve doğru bir hizmettir. Bu barınak için karar alan belediye başkanını ve meclis üyelerini kutluyorum” dedi.

Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp; “Belediyeler hayvan barınağı yapmak için pek istekli değillerdir. Çünkü çok problemli meselelerdir. Eminim ki burada da sorunlar çıkacaktır. İnsanlar hayvanlarını buraya emanet etmek isteyecektir. Kayalıoğlu Belediyesi büyük bir sorumluluğun altına girdi. Ama alınlarının akı ile de çalışmalarını devam ettireceklerdir. Bu barınakta hayvanların bakımı uzman kişilerin gözetiminde yapılacak. İnanıyorum ki başkanımız bu konuda yalnız kalmayacaktır. Hayvan gönüllüleri her türlü desteği verecektir” dedi.

Sokak Hayvanları Geçici bakımevinin açılış törenine CHP Milletvekili Özgür Özel, Vali yardımcısı Necmettin Yalınap, Kaymakam Kamil Köten, Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ve diğer davetlilerin katıldı.