Bazı yerel yayın organlarında Akhisar’da yapılacağı iddia edilen 5 bin kişilik sığınmacı kampı haberi ile ilgili Akhisar Kızılay Başkanı Orhan Çeçen bazı açıklamalarda bulundu.

Çeçen, Manisa Kızılay başkanı Cengiz Yurdabekçi ile görüştüklerini fakat kesin olarak bu kampın Akhisar’a yapılma konusunun gündemde olmadığını belirtti.

Akhisarpress.com’a açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Akhisar İlçe başkanı Orhan Çeçen; “Bazı yerel medya haber sitelerinde Akhisar’a 5 kişilik sığınmacı kampı yapılacağı ve bununda Akhisar eski TEKEL depolarının olduğu yere yapılacağı konusunda haberler var. Bu konuyla ilgili biz dün tüm Manisa ilçe başkanları ile toplantıdaydık. Manisa il başkanımız Cengiz Yurdabekçi ile ve Genel Başkan Vekilimiz Dr. Kerem Kınık ile görüştük. Böyle bir bilgi olmuş olsa önce bizim haberimiz olur. Sığınmacı kampının Ege bölgesinde herhangi bir yere yapılması düşüncesi var. Kesin olarak Akhisar’a yapılacak diye bir şey yok.” Dedi.

Medyada çıkan bazı haberlerde Akhisar eski TEKEL depolarının (Sigara Fabrikası) alanına 5 bin kişilik sığınmacı kampı yapılacağı yönünde iddialar bulunuyordu.